Perşembe, Mayıs 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiFMV Işık Anaokulu'ndaki 4 Yaşındaki Çocuğa İstismar Suçundan Yargılanan Temizlik Görevlisi Beraat...

FMV Işık Anaokulu’ndaki 4 Yaşındaki Çocuğa İstismar Suçundan Yargılanan Temizlik Görevlisi Beraat Etti

22 Mayıs 2019’da Nişantaşı’ndaki FMV Işık Anaokulu’ndaki mağdur M.’yi tuvalette bulunduğu sırada elle cinsel istismarda bulunması suçuyla yargılanan temizlik görevlisi, davanın ilk oturumunda “delil yetersizliğinden” beraat etti.

FMV Işık Anaokulu’ndaki 4 Yaşındaki Çocuğa İstismar Suçundan Yargılanan Temizlik Görevlisi Beraat Etti

Ailesi tarafından 4 yaşındaki M.’nin cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulundu. İddianamede çocuk izleme merkezinde alınan ifadesi ve Adli tıp raporuna yer verildi. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü’nde yapılan üç ayrı incelemede, M. olayı gerçekleştiren şüpheliyi teşhis etti. İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün raporunda da istismar tespit edildi.

Delil Yetersizliğinden Beraat Etti

Cinsel istismar iddiasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması 17 Aralık’ta İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Aralık’ta görülen davanın ilk oturumunda, sanık avukatı ve davaya sanık lehine katılmak istediğini belirten FMV Işık Okulları’nın avukatı, iddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu, anaokulu çalışanı ile birlikte 134 yıllık eğitim kurumunun ithamlara maruz kaldığını savundu ve beraat talep etti. Mahkeme, 17 Aralık’taki ilk duruşmada beraat kararı verdi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi, çocuğun vücudunda tacizin izlerini belgeleyen doktor raporunda “çocuğun istismara fiziksel olarak uğradığına dair yeterli delil olmaması” bilgisinden hareketle, 4 yaşındaki bir çocuğun ifadesinin tutarlı olamayacağını, mağdur M.’nin ifadelerinin çelişkili olduğunu ve fiil sırasında görgü tanıklarının olmadığını belirterek sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine ve adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Aileden Karara İtiraz Geldi

Hem mağdurun ve ailenin vekilleri, hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatları, 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tamamen takdiri bir yorumla gerek kusurun yoğunluğu, gerek suçun işleniş biçimi, gerek meydana gelen zararın ağırlığını göz önüne alarak ve gerekli incelemeleri yaparak karar vermesi gerekirken ihmal etmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, 22 Aralık 2019’da verdikleri dilekçe ile kararın sanık aleyhine bozulmasını talep ederek istinaf yoluna başvurdu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER