Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaFotoğraf Makinelerine İlgi Düştü.

Fotoğraf Makinelerine İlgi Düştü.

Antakyalı Murat Bağdadi, cep telefonun hayatlarına girmesi ile iş oranlarının düştüğünü belirterek, “Cep telefonu çıktı, fotoğraf çekimi kalitesi düştü” dedi.

Saray Caddesinde, 32 yıldır fotoğraf makinesi tamiratı yaptığını belirten Murat Bağdadi, 1990 yılından bu yana işini severek yaptığını söyledi.

Küçük yaşlarda amcasının dükkânında fotoğraf makineleri ile tanıştığını, 66 yıllık bir firma olduklarını aktaran Bağdadi, “Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Kontrol Sistemleri bölümünden mezun oldum. Fakat bu işe üniversiteden önce 6 yaşında amcamın yanında başladım. Amcam 1956 yılında burayı açmış, bende onun yanı 1990 yılında geldim. Hatay’da bu işle uğraşan bildiğim kadarıyla kimse kalmadı” dedi.

Bağdadi, telefonların hayatımıza girmesiyle işlerinin amatör fotoğrafçılar açısından etkilendiğini söyledi.

Eskiden herkeste fotoğraf makinesi olduğunu belirten Bağdadi, “Fotoğraf makinelerinin önce filmlilerle başladı daha sonra autofocus dijitale devam etti. Tamirat olarak bakıldığında ise dijitaller makineler, eski makinelere göre daha az bozuluyor. Eskiden hemen hemen herkese bir fotoğraf makinesi vardı. Cep telefonun hayatımıza girmesi ile iş oranımız düştü. Bizlerde iş değişikliği amatör fotoğrafçıların artık telefonları ile iş görmesine neden oldu. Onu da pratiklik açısından tercih ediyorlar. Ancak basımda makineyle aynı kaliteyi yakalamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER