Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelFutbol Müsabakaları Başladı, İlk Galibiyet İSTE’nin Oldu

Futbol Müsabakaları Başladı, İlk Galibiyet İSTE’nin Oldu

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda başlayan ve 20 Aralık 2017 günü sona erecek olan Türkiye Üniversitelerarası 2. Lig Salon FutboluMüsabakaları başladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Futbol Takımı ile Çağ Üniversitesi Futbol Takımı arasında yapılan turnuvanın ilk maçını kazanan ev sahibi İSTE oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversitelerarası 2. Lig Salon Futbolu Müsabakaları, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sözlerine müsabakalara katılan sporculara ve teknik heyete ‘hoş geldiniz’ diyerek ve turnuvanın şehrimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Biz İSTE olarak bilim ve teknoloji üzerine odaklanan bir Üniversiteyiz ama kültür, sanat ve sporu da hiçbir zaman ihmal etmiyoruz. Dostluğun ve centilmenliğin, iyi oynayanın kazandığı bir turnuva olmasını diliyorum. Hepiniz gönlümüzün şampiyonlarısınız, en büyük temennimiz herhangi bir sakatlığın meydana gelmemesidir. Turnuvanın yapılmasında emeği geçen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olmak üzere Ferit Ali GÜNDEL’e, İSTE Spor Koordinatörü Sıtkı KAHVECİOĞLU’na, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Müsabakalara katılan bütün oyuncularla tek tek selamlaşan Prof. Dr. Türkay DERELİ, her takıma birer Katılım Belgesi takdim etti.

 

Müsabakaların açılışında konuşan İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali GÜNDEL; “İlçemizde bütün spor dallarında pek çok müsabaka yapmanın yanında, Üniversitelerarası 2. Lig Salon Futbolu Müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Müsabakalara katılan oyuncularımıza hoş geldiniz diyor ve müsabakaları organize eden teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Yaptığı faaliyetlerde bilim, sanat ve eğitimin yanına sporu da ekleyen İSTE’ye ve ekibine, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üç gün sürecek müsabakaların sporun ruhuna uygun, heyecanlı ve çekişmeli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Temsilcisi Ercan YELDAN’ınturnuvaya takımlar hakkındaki ayrıntılı bilgileri vermesinin ardından, müsabakaların ilk karşılaşması olanİSTE Futbol Takımı ile Çağ Üniversitesi Futbol Takımıarasındaki maç başladı. Oldukça çekişmeli geçen maçta; ilk yarıda Çağ Üniversitesi Futbol Takımı’nın 1 – 0 üstünlüğü geçilse de, ikinci yarı atağa kalkan İSTE Futbol Takımı rakibini 3 – 2 mağlup ederek kupaya bir adım daha yaklaştı. Müsabakaları izleyen İSTE öğrencilerinin ve futbolcuların bu başarı karşısındaki sevinç gösterileri günün en renkli anları olarak objektiflere yansıdı.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER