Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGADİR-HUM BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

GADİR-HUM BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

 

Hz. Muhammed’in, Hz. Ali’yi tüm Müslümanlara Gadir-Hum’da Halife ve vasi tayin ettiği gün olarak kutlanan Gadir Hum Bayramı’nda düzenlenen konferansta, “barış ve kardeşlik” vurgusu yapıldı.

Antakya Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen konferansa; CHP Hatay Milletvekilleri; Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlu, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Devlet Eski Bakanı Abdüllatif Şener, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ve yönetim kurulu ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Gadir-Hum barış ve kardeşlik konferansının açılış konuşmasını gerçekleştiren EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral; “Bizler Ali sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün Hz. Ali’nin ümmetin başına tayin edildiği gündür. Bugün İslamın tamamlandığı, peygamberimizin vasisini açıkladığı gündür” dedi.

Konferansa katılım gösteren Devlet Eski Bakanı Abdüllatif Şener, “Hatay’ın kozmopolit yapısı çok güzel. Hz. Ali İslamın var olmasında çok önemli bir role sahiptir. Peygamber efendimizin en yakını en güvendiği kişi olarak İslama İmam tayin edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Konferansta Hatay Milletvekilleri adına söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’da barış ve kardeşlik vurgusu yaptığı konuşmasında Hz. Ali’nin yüce bir şahsiyete sahip olduğunu vurguladı.

YAMAN: “EN GÜZEL DEĞERİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”

Gadir-Hum Barış ve Kardeşlik Konferansında alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman: “Hz. Ali barışın ve sevginin dilidir. Hz. Ali hakkın ve adaletin timsalidir. Bugün Alevi vatandaşlarımız için çok önemli bir gün. Bugün İslam’ın ilk halifesinin açıklandığı gündür.” dedi.

Gadir-Hum günü Defne Belediyesi çalışanlarına işleri aksatmayacak şekilde izin verdiklerini de vurgulayan Başkan Yaman, “Gadir-Hum gününün resmi tatil olmasını istiyoruz. Ramazan ve Kurban bayramlarında arife günü bile tatil ilan ediliyor. Bizler bu isteklerimizi yetkililere iletmeye devam edeceğiz.Ben hoşgörü ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bu kentte umutlarımı canlı tutmaya devam edeceğim. Birlik ve beraberliği sağlayarak amacımıza ulaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER