Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunGaziler'in 100. Yıldönümü Coşkusu

Gaziler’in 100. Yıldönümü Coşkusu

TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘e “Mareşal Rütbesi ve Gazilik” unvanının verilişinin 100. Yıldönümü, “Gaziler Günü” dolayısıyla İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.
İskenderun’da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı kapsamında İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesisinde kahvaltı buluşması gerçekleştirildi. Kaymakam İskender Yönden ve protokol üyeleri, kahraman gaziler ve aileleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.
Kaymakam ve protokol üyeleri, Kahraman gaziler ile aileleriyle hoşsohbet ortamında birlikte vakit geçirdiler. Daha sonra 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı kapsamında Çelenk Sunma Töreni için Atatürk Anıt alanına geçildi.
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu.
Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehitlerin ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.
Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Gazi Neşet Turhan; Milli ve manevi değerlere değinerek, milli mücadelede ve kahraman gazilerin önem ve önceliğine dikkat çekerek, bugün milli şuurun bir kez daha pekiştiğini söyledi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER