Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıGeçmiş Olsun Ülkem….

Geçmiş Olsun Ülkem….

Son yaşanan depremde kim ne zarar gördü ise geçmiş olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremden üç dakika sonra halktan para dilenen bürokratları da, Allah ıslah etsin diyorum. Onbinlerce dolara aldıkları makam araçlarını ve kiraladıkları yalılarını bir insanlık yapıp geri vermelerini de doğrusu beklemiyorum. Depremde zarar gören vatandaşlarımız zor kış şartlarında dışarıda donuyorken, Allah onlara o sıcak yalılarda rahatlık vermesin ve bildiği gibi yapsın diyorum. Unutulmamalı ki ‘’Bir insan acı duyuyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyuyorsa insandır’’ (Tolstoy)

Geçmiş Olsun Ülkem….

Peki bu saçmalıklar,adaletsizlikler,gelir dağılımındaki korkunç eşitsizlik ne zamana kadar devam edecek? Elbetteki sonsuza kadar devam etmez ama , bu ülke insanı Allah’ımız var kuruntusundan uzaklaşmadıkça devam edecektir. Allah’ın herkesin Allah’ı ve kimseye torpil geçmediği gerçeğini anlayana kadar devam edecektir. Filan tarikatın falan koluna bağlı isen cennete hesapsız girebilmenin mümkün olmadığını anlayana kadar devam edecektir. Tecavüz edilen bir çocuğun veya kadının kaderidir veya sokakta ne işi vardı denmeye devam edildikçe devam edecektir.eşitlik,özgürlük,adalet ve herkese aş ve iş şiarı tüm ülke insanlarının önceli olmadığı müddetçe devam edecektir. Sen Türksün,sen Kürtsün,sen alevisin,sen Sünni’sin,sen başı açıksın,sen başı kapalısın,sen siyahsın,sen beyazsın denildiği müddetçe devam edecektir.Ahiret ve hesap korkusu olmayan siyasileri seçip ülkenin başına getirdikçe devam edecektir. Deprem öldürmez ama hesapsız yapılan ev öldürür gerçeğini anlayana kadar devam edecektir. Allah’ı sadece kendi Allah’ı imiş gibi görüp avunmak yerine ilkelerine uyarak amel etmedikçe devam edecektir. Çünkü Din insanlara ahlaklı olun diye gönderildi, ahlaksızlıklarını örtsün diye değil.

Kanadı derviş tarafından kırılan kuşa Hz. Süleyman sordu ’’Neden kaçmadın?’’ kuş dedi ki, ‘’Üzerinde dervişlik hırkası vardı,zarar vermez diye düşündüm onun için kaçmadım’’ Hz. Süleyman kısas uygulayıp dervişin kolunun kırılmasını emredince kuş buna itiraz eder. Ve derki, ‘’kolunu kırmayın hırkasını çıkarın çünkü onunla kandırıyor’’

Bazı kötü niyetlilerin insanları dış görünüşü ile aldatmadığı veya aldatamadığı bir dünya diliyorum.tekrar geçmiş olsun ülkem…….

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER