Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGecmişe vefa

Gecmişe vefa

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayırsever iş adamı Ali Uysal’ın merhume annesinin adına yaptırdığı Hanife Uysal Ortaokulu Hatay valisi Ercan Topaca’nın katıldığı törenle açıldı.

Açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe kaymakamı Hasan Özyiğit, Hatay Büyükşehir belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İskenderun belediye Başkanı Seyfi Dingil, Uysal gurup çalışanları ile davetliler katıldı.

Okulun arsasının 2,500 metrekare olduğunu söyleyen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, okul binasının zemin artı dört kat olup öğretmenler, memur, rehberlik, laboratuvar, veli görüşme odaları ve 24 derslikten oluştuğunu kaydetti.

İskenderun ilçesinde Hatay Valisi Ercan Topaca’nın girişimleriyle hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan 5 eğitim kurumunun inşaatının da devam ettiğini belirten İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise, ” Çevremizin, ekonomik, kültürel, bilim merkezi olarak çok geniş bir coğrafi alana hizmet vermektedir. Bu hizmetlerin tabi ki bu gelişmişlik seviyesi coğrafi konumla beraber aynı zamanda yöremizde ki çok değerli iş adamlarının kamuyu hep beraber desteklemesinden kaynaklanmaktadır.” dedi.

KAZANCIMIZI PAYLAŞMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
Uysal Grup olarak başarılı çalışmalarını sosyal sorumluluk projeleri ile taçlandırdıklarını ifade eden Uysal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal, “Uysal grup olarak eğitim camiamıza sağladığımız nacizane katkının sevinci ve mutluluğu ile siz saygı değer konuklarımızı ağırlamanın haklı onur ve gururunu yaşamaktayız. Bu topraklarda kazandığımızın, bizim kadar içinde yaşadığımız coğrafyanın insanlarının hakkı olduğunu düşünüyor ve söz konusu kazancımızı paylaşmaktan onur duyuyoruz. Aydınlık geleceğimizin umudumuz, yarınlarımız olan sevgili öğrenciler ile her birinin baharda açan çiçek gibi heyecan vereceksiniz. Göçmen kuşlar gibi güzelliklere uçunuz. Her biriniz güzel yerlere geleceksiniz. Kiminiz doktor, kiminiz öğretmen, kiminiz bir hakim savcı, kiminiz sanatçı olacaksınız. Hangi meslek dalından, hangi meslek grubundan olursanız olun her kim size işi düşer işte o zaman işini kolaylaştırınız. Ona onlara vatandaş olmanın hazzını yaşatınız. İşinizi sevmek, işini iyi yapmak işe başarıyı getirecektir. Bunu hiçbir zaman unutmayınız.”dedi.

DERSLİK ORTALAMAMIZ 25’İN ALTINDA
AK parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar hükümet olarak eğitime mümkün olduğu kadar fazla bütçe ayırmaya özen gösterdiklerini ifade ederek konuşmasında şunları söyledi: “Bizler güzel İskenderun’umuza hem hükümetimizin bize vermiş olduğu destekle bununla birlikte çok kıymetli çok değerli iş adamlarımız hayırseverlerimizle el ele vererek, omuz omuza vererek İskenderun’umuza çok güzel eserler kazandırdık. Bugün geldiğimiz noktada İskenderun’umuzda derslik ortalamalarını 25’in altına düşürdük. Eğer insan yetiştiremezseniz, eğer yetiştirmiş olduğunuz insanları eğitememiş iseniz onun dışındaki değerlerinizin, yer altı kaynaklarınızın, yer üstü kaynaklarınızın, servetlerinizin hiçbir önemi yok. En önemli sermaye en büyük güç insan yetiştirmektir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hele hele günümüzde sadece ilimizi, ülkemizi değil, dünyayı anlayacak, dünyayı tanıyacak, dünyayı yönetecek, dünyanın gücünü teknolojisine hakim olabilecek insanlar yetiştirebilmemiz gerekiyor.”

Hatay Valisi Ercan Topaca, Bir evladın annesine ve babasına yapabileceği en güzel iyilik herhalde bu olsa gerek. Bu yönüyle Ali bey’i ben bir kez daha tebrik etmek istiyorum diyerek, ”Herkesin kapılarını kapattığı, herkesin yardım ve destek yapmamak için bahane ürettiği bir dönemde yaklaşık 2,5- 3 milyon Suriyeliyi hiçbir karşılık beklemeksizin misafir edebilen onlara destek olabilen, onlarla ekmeğini suyunu, yolunu, sokağını, mahallesini paylaşabilen bir milletiz. Allah’a şükür böyle bir özelliğimiz var. Bunun tabi yansımalarını içerde de görüyoruz. Memleketimizde yapılan okulların, camilerin birçoğu hayırseverlerimiz tarafından yapılmıştır” diye konuştu.

GELECEĞİMİZ İYİ YETİŞMİŞ EVLATLARA BAĞLI
Memleketimizin ve milletin geleceği iyi yetişmiş evlatlara bağlı diyen Vali Topaca şöyle devam etti: “Yolda sokakta bu ülke de doğmuş ve yetişmiş her bir gençleri ne kadar güzel yetiştirirsek huzurumuz o kadar güzel olacak. İnsanına sahip çıkamayan, insanını iyi bir şekilde yetiştiremeyen milletlerin, devletlerin geleceği çokta aydınlık değildir. Bizim de inşallah bu alanda ki eksiğimizi bir an önce gidermemiz gerekiyor. Sahip çıkamadığımız, eğitemediğimiz bir tane bile çocuk olmamalıdır. Bu ister bizim evlatlarımız, ister misafir olarak gelen Suriye den gelenler olsun”

ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDE BİR ADAYIZ
Şuan da ülkemizde Suriye’den gelen 2,5 milyon civarında insan var. Bizim ilimizde 400 bin civarında Suriyeli var şeklinde açıklamada bulunan Vali Topaca konuşmasını şöyle tamamladı: “Onların da çocukları dahil olmak üzere hiçbirini pas geçmek istemiyorum. Hepsi bu yuvalardan, bu okullardan, bu sıralardan geçsin, öğretmenlerinden feyz alsın, ülkesini, milletini sevsin. Ancak o zaman ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlık olacaktır. Bizler gönül rahatlığıyla çocuklarımıza bu ülkeyi, bu milleti emanet etmenin huzurunu yaşayabilelim. Hemen yolun öbür tarafı müthiş bir savaş, çatışma, huzursuzluk, kavga, gürültü var. Bunun kıymetini de bilelim. Hakikaten bu ateş çemberinin içerisinde ülkemiz bir huzur adası gibi, mutluluk adası gibi insanların işini gücünü yaptığı sevgi saygı içerisinde ürettiği kazandığı yardım ettiği bir ülke buna sahip çıkalım ki aynı şekilde devam etsin.”

Konuşmanın ardından Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından hayırsever iş adamı Ali Uysal’a teşekkür plaketi verildi. 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu’nun açılışı Vali Topaca, protokol ve uysal ailesi ile Ali Uysal’ın torunları birlikte kurdeleyi kesti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER