Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimGeleceğin Denizcileri Yemin Etti

Geleceğin Denizcileri Yemin Etti

Geleceğin denizcileri, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen yemin töreniyle denizci öğrenci olarak mesleklerine ilk adımlarını attı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2024 ve 2025 yılı öğrencileri Denizcilik Yemini ederek mesleklerine ilk adımlarını attılar. Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle töreni yapılamayan ikinci sınıf öğrencilerinin ve birinci sınıf öğrencilerinin yemin ettiği törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Adnan Yener ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer “Yalnızca sekiz üniversitede verilen bu zorlu eğitim Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı mevzuatlarına bağlı olarak İSTE’de devam ettiriliyor. Türkiye’yi temsil edecek kaptanları zorlu denizcilik koşullarına hazırladığımız bu eğitim sürecinde bizlerden kıymetli katkılarını esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’ye, İskenderun Liman Başkanımıza, Deniz Ticaret Odası Başkanımıza tüm akademik personelimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlk mezunlarını bu yıl verecek olan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Mevlana’nın “Söz vermek bir manaysa sözü tutmak bin manadır” sözünü hatırlatan Esmer “ettiğiniz yeminde bilim, aydınlanma, etik, ahlak, örf, adet ve mavi vatan var. Yemin ederken yüreğini ortaya koy” diyerek konuşmasını tamamladı. Birinci ve ikinci sınıfların yemin töreninin ardından konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu zorlu eğitimde özveriyle çalışan tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve onları her zaman destekleyen ailelerine teşekkür ediyorum. Sizlerin Rektörü olduğum için gurur duyuyorum. Evlatlarınız bizlere emanet” dedi.

Yemin Töreni öncesinde Denizcilik Örf, Adet ve Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği 3. Geleneksel Kış Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin önde gelen denizcilik şirketlerinden olan Zenith Denizcilik’in Personel Müdürü Emre Başaraner, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültes öğrencileriyle buluştu. Fikir ve tecrübelerini denizci öğrencilere aktaran Başaraner daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER