Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkGelişim Hastanesi'nden Korkutucu İstatistik: Her 10 Kişiden 2’si KOAH

Gelişim Hastanesi’nden Korkutucu İstatistik: Her 10 Kişiden 2’si KOAH

İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, KOAH Haftası’nda vatandaşları KOAH hakkında bilgilendirdi. Zuhur, her on kişinden ikisinin KOAH hastası olduğunu kaydetti.

Gelişim’den KOAH Bildirisi: Her 10 Kişiden 2’si KOAH

Gelişim Hastanesi’nde KOAH Farkındalık Kampanyası

İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, hastanede kurulun KOAH farkındalık kampanyası standında vatandaşlara bilgiler verdi.

Gelişim’den KOAH Bildirisi: Her 10 Kişiden 2’si KOAH

“KOAH; zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu gelişen ilerleyici özellikte kronik bir hava yolu hastalığıdır. KOAH ilerleyici bir hastalık olmasına rağmen, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Hastalık, büyük oranda sigara dumanı ve bazı kişilerde diğer zararlı gaz ve parçacıklarına bağlı olarak gelişen soluk yollarının mikrobik olmayan bir iltihabı sonucu oluşur. KOAH’ın en önemli belirtileri; nefes darlığı, balgam çıkarma, öksürük, göğüste tıkanma, hırıltılı solunumdur. Fakat bu yakınmalar ani başlayıp, kısa süren, gelip geçici bir şekilde olmayıp, aylarca, yıllarca devam eden ve giderek artan bir seyir gösterir. KOAH hastalığını, nefes ölçüm testi ile kolayca teşhis edilebilmekteyiz.KOAH hastalarını yaşamlarını kolaylaştırmak için sigarayı bırakmaları, düzenli egzersiz yapmaları, doğru beslenmeleri çok önemlidir” açıklamasında bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER