Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGenç aşçılara büyük iş düşüyor

Genç aşçılara büyük iş düşüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mutfak kültürünün yaşatılması için genç Aşçılara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Eğitim ve öğretime verdiği önemle adından söz ettiren ve bu alanda gerçekleştirdiği aktif çalışmalarla Hatay halkının takdirini kazanan Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesine bağlı Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
İSTİŞARE BULUNDU
Geleceğe ışık tutan gençlerin eğitimlerine tam destek veren Başkan Savaş, Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Murat Yurtsever önderliğinde öğretmenlerle ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileriyle bir araya gelerek UNESCO tarafından “Hatay Yaratıcı Şehirler Ağı”nda Dünya Gastronomi şehri seçilen Hatay hakkında istişarelerde bulundu.
HATAY, DÜNYANIN GÖZDE YERLERİ ARASINDA
Hatay’ı uluslararası platformlarda en üst konuma taşıyacak Gastronomi kimliğiyle ilgili öğrencilerin görüşlerini alarak onlara bu konuda çok iş düştüğünü dile getiren Başkan Savaş, “Altı yılı aşkındır Suriye’nin gölgesinde yaşamaktan kurtulup küllerimizden yeniden doğarak Hatay’ı en güzel şekilde duyurmalıyız. Biz yöneticiler olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin yanı sıra projeler ile siz akıllı gençlerin de yardımıyla, şehrimizi çok daha iyi noktalara getirebileceğiz. EXPO 2021 Hatay, Step Green Projesi ve son olarak Gastronomi Şehri Hatay ile dünyanın gözde yerleri arasında olacağız. Hatay’ımızın, dünya mutfakları arasında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladığımız bu platformda siz yetenekli ve eğitimli gençlerimizin yemeklerimizi en güzel şekilde sunacağına inancımız sonsuz. Mutfağındaki 600’e yakın yemek ve tatlı çeşidinin yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için genç aşçılarımıza büyük iş düşüyor. Okulunuzdaki eksik gördüğünüz durumları, gücümüzün yettiğince gidermeye çalışacağız. Hepiniz alacağınız iyi eğitimler ile mesleki hayatınızda başarılı ve Hatay’ımıza yararlı gençler olacaksınız.” dedi.
BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasının ardından Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER