Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGenç konuklara Kızılay anlatıldı…

Genç konuklara Kızılay anlatıldı…


Erasmus+ Genc¸lik Projeleri kapsamında İskenderun’da ağırlanan 42 yabancı genç konuk Türk Kızılay’ı Şubesinin kan bağışı toplama etkinliğine tanıklık etti, çeşitli bilgiler aldılar.

Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Genc¸lik Projeleri kapsamında desteklenen gençlere ve yerel halktan insanlara gönüllülük bilincini aşılayarak, gönüllü¨ çalışan kişi sayısını artırarak paylaşımcılığı desteklemek ve sosyal yaşamı iyiles¸tirmek konulu, “Youth in Action (Genc¸ler Harekette)” isimli Gençlik Projesi çeşitli etkinliklerle sürüyor.

24 Kasım-2 Aralık 2018 tarihleri arasında Hatay ili, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen projeye Türkiye başta olmak üzere Bulgaristan, Letonya, İtalya ve Hırvatistan’dan toplam 42 katılımcı konuk edildi. Proje kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesine gelen Kızılay’ın kan bağış¸ aracı kan bağısı için sedyelerini kurdu ve Erasmus+ kapsamında yapılan etkinlik çerçevesinde proje ekibine katkıda bulundu.

Etkinlikte katılımcı gençlere önce Kızılay’ın nasıl kan bağısı kabul ettiği ve bunların aşamaları anlatıldı. Gönüllü gençler üniversite öğrencilerini Kızılay’a kan bağında bulunmaları için teşvik etti. Katılımcı gençler üniversite öğrencileriyle birlikte kan bağış¸ araçlarına gelerek onlara kan verme ve gönüllü¨ olma konusunda destek verdi.

Bir grup katılımcılar İskenderun Teknik Üniversitesinde kan bağışı toplama çalışması yaparken, diğer bir grup katılımcılar da İskenderun Primemall alışveriş merkezinde İSTE stantları kurdu ve Türkiye’de gönüllü çalışan kurum, kuruluşların afiş, broşürlerini dağıtarak yerel halkta gönüllülük bilinci oluşturmaya çalıştılar.

Ardından Kızılay İskenderun Şubesinde proje katılımcılarına öğle yemeği Kızılay tarafından verildi. Kaymakam İskender Yönden yemekte katılımcılara İskenderun’un güzelliklerinden bahsetti ve Türk Kızılay’ının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay da Kaymakam İskender Yönden ile yabancı konuklara Kızılay merkezini gezdirdi, çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER