Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunGençler; Afet Eğitim Projesiyle Konya’da

Gençler; Afet Eğitim Projesiyle Konya’da

 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Heyeti işbirliği ile gerçekleştirilen, Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerde psikososyal destek pilot projesi kapsamında İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve İskenderun Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılım sağlayan 12 temsilci genç ile Afet Eğitim Çınarı projesini tanıtmak amacıyla Konya gezisi gerçekleştirildi.

 

Dünya’nın önde gelen Resmi Kalkınma ajansı olan JICA ile, yaşanan afet sonrasında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerini kapsayan proje yapıldı.

 

İskenderun Gençlik Merkezi’nin temsilci gençleri, uzman kişiler tarafından 2 gün süren Afet Bilinçlendirme Eğitimi kapsamında, Stres yönetimi, deprem mekanizması, becerikli yapılar, deprem çantası, tehlike avı ve ilk yardım çeşitleri konularında eğitim aldılar. Eğitim aldıktan sonra temsilci gençler Afet Eğitim Çınarı projesi oluşturarak uygulama sürecine geçtiler.

Uygulama çerçevesinde 14-18 yaş arasında 60 öğrenciye akran eğitimi gerçekleştirerek eğitim modülü oluşturdular.

 

Proje kapsamında teorik bilgi, uygulama eğitimleri, karavan projesi, kurum ve kuruluş ziyaretleri ile projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

 

Afet Eğitim Çınarı projesinin sunumunu yapmak üzere Konya Bilim Merkezine giden İskenderun Gençlik Merkezi’nin 12 temsilci genci, projelerini tanıttılar.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ‘depremle ilgili farkındalık oluşturmak adına merkezimiz ve gençlerimizle birlikte böylesi bir projede yer almak bizler için gurur verici. Toplumu bilinçlendirmek ve gençlere deprem farkındalığını arttırmak amacıyla böyle bir proje de olmaktan dolayı mutluyuz. Projenin pilot uygulama süreci bittikten sonra 3 yıllık projenin ana süresinde daha çok gencimize projeden faydalandıracağız. Yakında merkezimiz bünyesinde kurulacak Afet Eğitim atölyelerinde daha fazla gencimize ulaşacağız. Proje de büyük katkısı olan İstiklal Makzume Anadolu Lisesi okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz’ dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER