Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenGençler Together Against Projesine Katıldı

Gençler Together Against Projesine Katıldı

Erasmus+  Projeleri kapsamında 11 Haziran – 20 Haziran 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde, Kaymakamlığımızın da ortak olduğu “Together Against Discrimination” isimli gençlik değişimi projesi altı gencimizin katılımında gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ve Orenda Derneği’nin iş birliğinde 4 farklı ülkeden (Türkiye, Bulgaristan, İtalya ve Romanya) 24 gençlik çalışanının katılımıyla düzenlenen proje çalışmalarında ülkemizi temsil eden heyet, yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitime aktif katılım gösterdiler.

Söz konusu proje faaliyetleri kapsamında; katılımcılar, 9 gün süren yoğun proje programı boyunca ayrımcılık ve eşitsizlik konusunda fikir alışverişinde bulunarak, bunlarla nasıl mücadele edeceklerine dair pratik çalışmalar yaptı.

Toplumda bu tür konularla ilgili olaylara daha fazla dikkat çekmek ve toplumu değişime teşvik etmek amacıyla kısa film çekimleri yapıldı ve yerel insanlarla paylaşıldı. Bunun yanı sıra cinsiyet ayrımı, eşitlikçi bakış açısının geliştirilmesi, kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü bilincini geliştirmek adına katılımcıların farkındalıklarını arttıracak drama metotlarının kullanıldığı etkinlikler ve farklı kültürlerden bireylerin birbirini tanımaları ve kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi.

Kaymakam Hayrettin BASKIN, projeye katılım sağlayan gençlerin, yapılan faaliyetler sayesinde kendilerini kişisel ve sosyal açıdan geliştirdiklerini, bu tür uluslararası Erasmus+ projelerinin yeni kültürleri tanımak için bir fırsat olduğunu belirterek, projenin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e ve katılımcılara teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER