Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGençlerin engelli empati parkuru sınavı!

Gençlerin engelli empati parkuru sınavı!

İskenderun ilçesinde Gençlik Merkezinin 7’incisini düzenlediği empati parkuru etkinliğine konuk edilen Simya Temel Lisesi öğrencileri, parkuru geçmenin zorluğunu hissetti.

Liseli öğrencilerin ağırlandığı etkinlikte gönüllü liderlik yapan Fazilet Yardımcı ile Gençlik Merkezi Personeli İlker Eker, katılımcılara hayat hikâyelerinden kesitleri paylaştılar.

Öncelikle gençlere Merkezlerini tanıtan ve Bakanlığın kendilerine sunduğu projeleri, faaliyetleri, etkinlikleri anlatan Gençlik Merkezinin Müdürü Ahmet Keskin, “Merkezimizde düzenlediğimiz etkinliklerle, engellilerin önündeki engelleri göstermeyi amaçlayan empti parkuru insanlar üzerinde önemli etki bırakmaktadır” dedi.

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin amaçlarının engellerin yok olması, engellilerin kıyıya köşeye kaybolmasını önlemek olduğunu vurgulayarak “Onlara acıyarak, onlara yardım ederek bazı şeylerin çözüldüğü sanılmasın. Engelleri yok edecek nesil yetiştirirsek eğer, engelli vatandaşlarımızın hayatı bir nebzede olsa daha yaşanılası hale gelecek. Gençlerimizin gözlerini bağladık, onları bir dakikada olsa tekerlekli sandalyede oturan bir birey haline getirdik. Acımayı değil güçlü olmayı hedef haline getirmelerini söyledik. Her şey sadece 1 dakikaya bakarken herkesin bir engelli adayı olduğunu anlamalarını sağladık’’ diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER