Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGençlik Merkezi’nde ödül töreni…

Gençlik Merkezi’nde ödül töreni…


Hatay’da Gençlik Merkezleri arasında gerçekleştirilen şiir, türkü, tiyatro, bilgi yarışmalarında İskenderun Gençlik Merkezi’nin dereceye giren gençlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

İskenderun Gençlik Merkezi’nde yapılan törene Kaymakam Recep Soytürk, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, yarışmalarda dereceye giren gençler, Tosçelik Fen Lisesi İdarecileri ile öğrenciler çok sayıda genç katıldı.

Kaymakam Soytürk’e bilgi veren Gençlik Müdürü Ahmet Keskin İskenderun olarak birinciliklerin çoğunu aldıklarını, bu töreni başarılı olan arkadaşlara ödül vermek için düzenlediklerini söyledi.

Kaymakam Soytürk de gençleri başarılılarından dolayı kutlayarak “Bir öğrenci hayatının her alanında başarılı olmalı, toplumsal yaşamda gerçekleri yaşamalıdır” dedi.

Dereceye giren öğrencilere Kaymakam Soytürk tarafından ödüller verildi. Ödül alan öğrenciler şiirlerini kaymakam Soytürk’e okudu. Okunan şiirler duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

TÜRKÜ

Gençlere “Sahne sırası sen de” Bayan Solo Ses Kategorisinde Gençlik Merkezinden katılan Gizem Tok ‘Drama’ Türküsüyle birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Tok, 3 Nisan 2018 de Adana’da Akdeniz Bölge finalinde yarışacak. Burada birinci olan yarışmacı daha sonra 12 Mayıs 2018 de Ankara Türkiye finalinde yarışacak.

Ana Sınıfı Öğrencilerinden MKÜ’ye Ziyaret

ŞİİR OKUMA

Gençler arası “Bir şiir bir Nefes” şiir okuma yarışmasında 14-17 yaş bayan kategorisinde; Güldeniz Kalaycı, “Sizin hiç anneniz öldü mü? benim öldü” şiiri ile birinciliği, Bilge Demirci, “Baba” şiiri ile ikinciliği, Aycan Aydoğan da, “Şehit Çocuğundan Babasına Mektup” şiiri ile üçüncülüğü hak kazandı. 14-17 yaş erkek kategorisinde Cem Çolakoğlu, “Baba Anneme iyi bak olur mu?” şiiri ile birinci oldu. 18- 25 yaş bayan kategorisinde Fazilet Yardımcı, “Şiirim Sana Annem“ şiiri ile ikincilik kazandı. Kendi kategorisinde birinci olarak ilimizi temsil etmeye hak kazanan gençleri, 04 Nisan 2018’de Akdeniz Bölge Finali’nde, Adana’da yarışacak. Bölgede de birinci olan yarışmacılar, Gençlik Haftasında 14 Mayıs 2018’de Ankara’da Türkiye Finali için yarışacaklar.

BİLGİ YARIŞMASI

Hatay il Bilgi Yarışmalarında da Tosçelik Fen Lisesi adına yarışan Berkan Efe Topa, Enes Güzelce, Ege Özdemir’in grubu birinci oldu. Birinci olan grup 12 Nisan 2018’de Adana’da yapılacak olan yarışmada birinci olan bilgi grup daha sonra Türkiye finali için 14 Mayıs 2018 de Gençlik Haftasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finaline gidecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER