Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “TEMİZ ÇEVRE VE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “TEMİZ ÇEVRE VE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

 

Altyapı hizmetlerinin hızlı, kaliteli ve koordineli şekilde yürütülmesi adına yapımı tamamlanan Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Samandağ Hizmet Binası vatandaşların hizmetine açıldı.

 

Yoğun katılımın olduğu açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, CHP Hatay eski milletvekili Refik Eryılmaz, Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, Samandağ mahalle muhtarları, HATSU Daire Başkanları, şube müdürleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

İkinci En Büyük Proje Samandağ’a Yapılacak

 

Hatay’da Antakya ve Defne’den sonra en büyük ikinci içmesuyu projesini Samandağ’da gerçekleştireceklerini müjdeleyerek konuşmasına başlayan Başkan Savaş, hizmeti ilçenin merkezine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, belediyenin başka önemli birimlerini de buraya getireceklerini ve vatandaşlar tüm talepleri ile sorunlarını buradan giderebileceğini aktardı.

 

“Yıllardır Birikmiş Sorunlar İçin Mücadele Ediyoruz”

 

Köylerde ve mahallelerde yıllardır birikmiş olan sorunları olduğunu belirten Başkan Savaş, bunları tamamlamak için mücadele ettiklerini vurgulayarak, “göreve geldiğimizde önce huzur, sonra hizmet dedik. Son zamanlarda ise ekonomi demeye başladık. Bunun içinde huzur lazım ve bunu hep birlikte sağlamaya devam ettik. Hizmetlerimizi ise kent genelinde eşit ve adil bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken de önem sırasına göre yapmak için mücadele ediyoruz.

 

Deniz Turizmi Samandağ’a Can Olacak

 

Turizm konusunda atılan adımlara yönelik bilgiler aktaran Başkan Savaş, şehirlerarası ve uluslararası deniz otobüsü seferlerine başlamak istediklerini ve Nisan ayı sonuna kadar bunu tamamlamayı umduklarına dikkat çekerek, “bugüne kadar olan hızımızı kesmezlerse (İskenderun, Samandağ, Lazkiye ve Beyrut-Beyrut, Lazkiye, Samandağ ve İskenderun) – (Samandağ, İskenderun, Mersin – Mersin, İskenderun, Samandağ)- (İskenderun, Gazimagosa – Gazimagosa, İskenderun) arası seferlerimize inşallah Nisan sonuna kadar başlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ufuklara baktığı gibi bakmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Savaş, hedeflerinin daima daha ileri olacağını belirterek, katılımlarından ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek yeni hizmet binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

Samandağ’a Milyonluk Yatırımlar

 

Göreve geldikleri bugünden bu yana ilçeleri tek tek gezdiklerini ve fiziki ile yatırım durumlarına baktıklarını belirterek konuşmasına başlayan Genel Müdür Çaparali, temiz çevre ve sağlıklı yaşam adına 2014-2017 yılları arasında 9 Milyon 332 bin TL değerinde Tekebaşı Grup İçmesuyu İnşaatı ve 1 milyon TL değerinde olan Samandağ ek içmesuyu şebeke hattı kapsamında toplam 22 bin 500 metre içmesuyu hattı çalışması gerçekleştirdiklerini iletti.

 

Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuş Alanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerini kapsayan çalışma kapsamında biri 5 bin m3’lük ve 2 tane de bin m3’lük depo olmak üzere Samandağ’ına 3 büyük içmesuyu deposu kazandırdıklarını hatırlatan Çaparali, “bu yatırımlarla sınırlı kalmayıp, Maliyeti 10 milyon 334 bin 575 TL ve 8 bin 50 m3/gün olan Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi’ni ilçemize kazandırdık” dedi.

 

87 bin 500 Metre İçmesuyu Şebekesi

 

3.5 yıllık süreç içerisinde atıksuları yaşam noktalarından uzaklaştırmak adına ilçemize 26 bin 500 metre yeni kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını aktaran Çaparali, şebeke yenileme, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında da Altınözü’ne İçmesuyu Dairesi Başkanlığımız tarafından 87 bin 500 metre yeni içmesuyu şebekesi döşendiğini ifade etti.

 

Yaylıca, Fidanlı, Uzunbağ,  Değirmenbaşı, Avcılar, Çanakoluk, Huzurlu,  Tomruksuyu, Ataköy ve Karaçay mahallelerinin kanalizasyon projelerinin yaptırıldığını belirten Çaparali, Asi Nehri’ne direkt deşarjının önlenmesi için atıksu arıtma tesisi yapılacağını ve yer arama çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

 

Altyapı Eksiklerini Tamamlamak İçin Projeler Hazırlanıyor

 

Çaparali ayrıca, Sutaşı, Çöğürlü, Meydan mahallelerinin kanalizasyon projesinin yapıldığını, bununla beraber Mağaracık Mahallesi’nin kanalizasyon projesi tamamlandığını içmesuyu ile birlikte yapılması için İller Bankası’ndan finansman temini için yazısının yazıldığını onaylanmasıyla birlikte ihaleye çıkılacağını müjdeledi.

 

Mızraklı Mahallesi’nin kanalizasyon ve içmesuyu şebekesinin projesinin tamamlandığını İller Bankası’ndan finansman temini yazısı yazılığını aktaran Çaparali, Gözene Mahallesi’nin kanalizasyon, Çevlik, Kapısuyu ve Vakıflı mahallelerinin  de kanalizasyon projeleri devam ettiğini bildirdi.

 

Samandağ’ın kendisine 50 milyon TL değerinde bir içmesuyu projesini hayata geçireceklerini belirten Çaparali, Kalkınma Bakanlığı izin vermesi halinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan finansmanını sağlayacaklarını ve büyük bir projeyi hayata geçireceklerini belirti.

 

Çaparali son olarak, Samandağ halkının onuruna yakışır şekilde yapılan binanın Samandağlılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

“Çözüm İçin Mücadele Ediliyor”

 

Samandağ’daki mahallelerin kanalizasyon ve içmesuyu ihtiyacı HATSU’nun imkanları doğrultusunda çözüme kavuşturmak için mücadele edildiğini bildiren Refik Eryılmaz, Samandağ’ın ciddi bir turizm potansiyeli oluğunu ifade ederek, “Başkanımız Lütfü Savaş’ın turizm yatırımı konusu Samandağ’a biraz nefes aldıracak. Bunların hayata geçmesi ile birlikte Samandağ’ın yıllardır devam o makus talihi yenebilmesi bizim umudumuz oldu” dedi.

 

Eryılmaz, Samandağ halkına daha kolay hizmet ulaştırma noktasında hizmet binasının kuruluşunda, buralara gelmesinde emeği geçen başta Başkan Savaş’a yetkili herkese teşekkürlerini sundu.

 

“Hizmet Edenlerin Yanındayız”

 

Yapılan ve yapılacak tüm hizmetlerin destekçisi olduklarını ifade eden Başkan Mithat Nehir, altyapı ve üstyapı yatırımlarında atılacak adımların meşakketli bir süreç olduğu mesajını vererek, “Büyükşehir’in  bölgesinde kalan çalışmalar  devam ediyor. Yapılacak tüm hizmetlerin takipçisiyiz ve onların yanındayız destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

“Yapılan Çalışmalardan Mutluluk Duyuyoruz”

 

Samandağ’daki altyapı yatırımlarına yönelik ciddi çalışmalar olduğunu aktaran İlçe Başkanı Turgay Abacı, “Samandağ’da yaşanan sıkıntıları Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Genel Müdürümüze anlattık. Bu çerçevede biz Samandağ adına bunların giderileceğine yönelik ciddi bir mesaj aldık ve bu mesajlardan mutluluk yaşadık” dedi.

 

Başkan Abacı, katılım gösteren herkese teşekkür ederek, ilçe hizmet binasını Samandağ’a kazandıran Başkan Savaş, Genel Müdür Çaparali ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

“Güzel Hizmet Yapılıyor”

 

Samandağ ilçe hizmet binasını merkeze taşınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Mahir Cebburoğlu, “eskiden Antakya’ya giderdik sonra Uzunbağ’a şimdi hizmeti ayağımıza kadar getirdi.  Bu güzel hizmetleri ve yatırımları yaparak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haberin videosunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://we.tl/WXNmfguaJR

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER