Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayas“Gerçeklerden Uzak ücret”

“Gerçeklerden Uzak ücret”

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin 17 Bin 2 TL olarak belirlenmesine yönelik hükümete sert eleştirelde bulundu. Keskin, bu kararın ülkedeki enflasyon oranlarını ve halkın yaşam koşullarını göz ardı ettiğini belirtti.

Erdinç Keskin, yaptığı açıklamada, “Bu hükümet, ülkedeki gerçek enflasyonu ve insanların yaşadığı ekonomik sıkıntıları görmüyor. Aldıkları bu karar, sanki bu ülkede yaşamıyorlar gibi. Hükümet fertlerinin çarşı pazarın nabzından habersiz olduğu açıkça ortada. Verilen bu zam, mevcut ekonomik koşullar altında çok komik kalıyor.” dedi.

Keskin, yeni asgari ücret belirlenmesinin ardından başlayan zamlara da dikkat çekerek, “Yeni asgari ücret ile birlikte zamların başlaması, hükümetin aldığı kararın halkın gerçek ihtiyaçlarından ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bu, halkımızın cebine konan bir miktarın hemen ardından bir başka şekilde geri alınması anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

CHP Payas İlçe Başkanı, hükümetin bu kararını yeniden gözden geçirmesi ve halkın yaşam koşullarını dikkate alarak daha gerçekçi bir asgari ücret politikası belirlemesi gerektiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER