Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberGezi Direnişinin Yiğit Evladı Ahmet Atakan ın annesinin Adalet İsyanı

Gezi Direnişinin Yiğit Evladı Ahmet Atakan ın annesinin Adalet İsyanı

 

 

 

Ahmet Atakan ölümünün 6’ncı yıldönümünde mezarı başında anıldı

Haziran İsyanı’nda, ODTÜ yolunun yapılmasına karşı süren direnişe destek amacıyla, 9 Eylül 2013 günü Antakya Armutlu’da yapılan eylemde, polis saldırısı sonucu başından gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Ahmet Atakan, aramızdan ayrılışının altıncı yıldönümünde mezarı başında kanat önderi şeyh Ahmed Kanatlı tarafından okunan dualar eşliğinde anıldı.

Atakan ailesinin çağrısıyla saat 18.00’da Çekmece/Pınarbaşı mahallesinde bulunan mezarında yapılan anma törenine İsmail Korkmaz’ın ailesi, Atakan’ın arkadaşları, Demokratik kitle kurumları, Hatay İHD, Halk Evleri, DİSK, AKD. Eğitim-Sen, HDP. SYKP. HBB. Meclis üyeleri  katıldı.

Mezarı başında konuşma yapan anne Emsal Atakan, adalet taleplerini yineleyerek şunları söyledi:

Ahmet, katledileli 6 yıl oldu. Oğlum için adalet beklerken, adalet de olmadı davası da açılmadı. Çektiğimiz acının tarifi imkansız. Uzun zamandır oğlumu rüyamda görmüyorum, bu gece gördüm. Ve benden tek bir şey istedi.

“Anne ağlama, ben biliyorum ki Adalet hırsızların ve zenginlerindir; ezilenlerin değildir” diyerek gözümün önünden kayboldu.

Bugüne kadar hep adaletin peşinden koştuk ama davası bile açılmadı. Tek isteğimiz başka çocuklar öldürülmesin, başka analar ağlamasın. Adalet istiyoruz ve bunu her yerde talep ediyoruz; ama bu ülkede adalet yerle bir olmuş.

Oğlunun mezarı başında konuşan anne Emsal Atakan şunları söyledi:

“Tek isteğimiz başka çocuklar öldürülmesin, başka analar ağlamasın. Adalet istiyoruz ve bunu her
Anne Emsal Atakan’dan sonra baba Ali Atakan; gelenleri selamlayarak, altı yıldır oğlunun katillerinin bulunmadığını, altı yıldır adalet aradıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER