Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGezi Türkiye'sinin Hatay'ı 

Gezi Türkiye’sinin Hatay’ı 

HEYKEL’DE CAN BULACAK

Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın temsil ettiği Gezi ruhunu mermere işleyen Hataylı Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un üzerinde özenle çalıştığı Gezi Heykeli son formunu bulmaya başlarken, heykelin tam olarak nereye dikileceği ya da nasıl bir organizasyonla açılışının gerçekleştirileceği ise merakla bekleniyor.

Çalışmalarını, sosyal paylaşım hesabı üzerinden takipçileri ile paylaşan Hataylı ünlü heykeltraş Mehmet Asoy, “Gezi heykeli formunu bulmaya başladı. Beni de forma sokuyor. O büyüdükçe ben küçülüyorum sanki…” derken, Gezi’ye olan bakışını bir kez daha hatırlatıyor herkese…
“Gezi olayları tarihe mal olmuş olaydır; dünyada çok saygın bir yerdedir. Bütün dünya örnek alıp direnişlerde bulunuyor.”
Genç heykeltıraşların Aksoy’a yardım ettiği çalışma, hava sıcaklığının ulaştığı 40 dereceye rağmen aralıksız olarak devam ediyor, kullanılan malzemeye şekil verenlerin emeğinden damlayan ter ise, Gezi ruhuna bir kez daha can veriyor.
-AĞACA DÖNÜŞEN BİR GENÇLİK-
Aksoy, yaptığı heykeli ise şöyle anlatıyor:
“Arka arkaya durmuş gençlik ve insanlar var. Bunlar, giderek bir ağaca dönüşüyor. Elleri, kolları ağacın yaprakları gibi oluyor. Arkada da anaları var. Onları koruyan analar. Burada anaların kaybettikleri çocukları ile ilgili acılarını hissediyoruz.”
-5 PARÇADAN OLUŞACAK-
Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın acılarını hale dünmüş gibi yaşayan bir kente armağan edilebilecek en değerli hediye gözüyle bakılan bu çalışma tamamlandıktan sonra Antakya’ya gönderilecek. Ama Aksoy’un aklında başka bir yer daha var: “İsterim ki bir benzerini yeniden yaparak Taksim Meydanı’na koymayı. Ama bu o kadar kolay değil. Bakalım bunu bitirelim göreceğiz…”
Aksoy’un çalışmalarında sona yaklaştığı heykele dair son paylaşımı ise, mermere ekli duyguyu ve o duygunun kalbine eklenenleri anlatıyor:
“Kollar açık gergin, ayaklar açık bir X duruşunda vücudun en öndeki uzvu, KALP oluyor. işte böyle bir duruştaydı GEZİ DİRENİŞÇİLERİ, X DURUŞU, en önde kalbimiz…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER