Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağGeziyorum Öğreniyorum Faaliyetleri Sürüyor

Geziyorum Öğreniyorum Faaliyetleri Sürüyor

Erasmus+ Programı Gençlik Değişimleri “Geçmişten Geleceğe” isimli projenin “Geziyorum Öğreniyorum” faaliyeti çerçevesinde, proje katılımcılarına yönelik olarak, Samandağ bölgesine gezi düzenlendi.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 2019-2-TR01-KA105-078518 sözleşme numaralı Erasmus+ Programı/Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği/Gençlik Değişimleri, “Geçmişten Geleceğe” isimli projesi kapsamında faaliyetler projenin 3. Gününde de devam etti.
Katılımcılar, proje koordinasyon ekibi ve eğitmenler eşliğinde, projenin kültürel mirasını yerinde görme ve tespit faaliyeti için gezi faaliyetlerini sürdürdü. Hatay’ın en eski yerleşim bölgelerinden biri kabul edilen Samandağ (Çevlik) ve çevresi ziyaret edildi. Katılımcılara, Titus Tüneli, Beşikli Mağarave Samandağ (Çevlik) bölgesindeki tarihi doku hakkında bilgiler aktarıldı. Bölgenin kültürel açıdan zenginliği ve tarihselliği adım adım takip edilerek proje eğitmenleri tarafından katılımcılarla detaylı bilgiler paylaşıldı.
Gezi rotasında Hıdırbey Köyü ve Vakıflı Köyü de yer aldı. Geçmişin izleri takip edilirken, yöre hakkında günümüze kadar ulaşan efsane ve mitlere de değinildi. Öncelikle Vakıflı Köyü Müzesi gezisiyle birlikte bölgenin gelenek-göreneklerine, mutfağına, düğün ve inançları üzerine köylülerle sohbet edilerek yöre halkının ağzından bilgiler edinildi.
Gezi boyunca yöre hakkında detaylı bilgi elde eden katılımcılar gezerek öğrenmenin keyfini çıkardı. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “yaşadığımız coğrafyayı en iyi şekilde tanıtmamız çok mühimdir çünkü bir toplum sahip olduğu kültürü üzerinde yükselir. Üniversitemiz de bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinde önemli bir noktada bulunuyor. İSTE olarak kültürel aktarımların sağlanması adına gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerimizle üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER