Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGIDA TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

GIDA TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilere yönelik olarak gıda tüketimi konusunda bilgiler aktarıldı. düzenlenen kutlama programına; Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Aydın TÜFEKÇİ, Milli Eğitim İl Müdürü Kemal KARAHAN, Tarım İl Müdür Yardımcısı Avni HATAY, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf YARDIMCI, Okul Müdürü Mehmet BORAN, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Dünya Gıda Günü’nün önemini belirten bir konuşma yapan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın TÜFEKÇİ şunlara değindi:
“Gıda tüketimi, insanoğlunun vazgeçilmez ihtiyaçlarından bir tanesidir. Gün geçtikçe nüfusu hızala artan dünyamızda, gıda ihtiyacı da nüfus artışına paralel olarak artmaktadır. Burada önemli hususlardan bir tanesi de, ülkemizde ve dünyada gıda israfını önlemeye çalışmak ve ihtiyacımız kadar satın alıp tüketmektir. Ülkemiz, bilindiği gibi, gelişmekte olan bir tarım ülkesidir. Ancak kırsal alandaki nüfusun azalması, kentlere yapılan göçler, ürün hastalık ve zararlılarının direnç kazanması, tarımda kullanabilen suyun giderek azalması, topraklarımızın bir kısmının verimsiz hale gelmesi, bilinçsizce yapılan tarım uygulamaları gibi nedenlerle, gıda fiyatları son yıllarda yükselişe geçmiştir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Raporu, dünyada 795 milyon insanın açlık tehdidi ve düzensiz beslenme ile karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur. Şu ana kadar böyle bir sorunla karşılaşmayan ülkemizde, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren üreticilerimize her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Bu desteklemelerle, özellikle kırsal alandaki üreticilerimizin ve çiftçilerimizin üretim durumlarının güçlendirilmesi ve üretimde istikrarın sağlanmasıyla, ülkemiz yeniden kendi gıda üretimi kendine yetebilen ülkeler arasındaki yerini alacaktır. Dünya Gıda Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER