Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Gidin ülkenizi koruyun. Buraya nargile içmek için mi sığındınız"

“Gidin ülkenizi koruyun. Buraya nargile içmek için mi sığındınız”

İskenderun belediye Başkan Adayı Mete Aslan seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Kemal mahallesinde Değirmen kafede toplanan kalabalıkla bir araya gelerek İskenderun ittifakını anlattı.
Ziyarette Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı İsa Taş’ın da hazır bulunurken Mete Aslan, “İşte muhtarınız burada ve kendisine soruyorum. Bana az oy çıkmasına rağmen bu mahalleye yaptığım hizmetlerden sonra neler yapıldı” dedi. İsa Taş ise söz alarak, “Sayın başkanımız mahallemize bulvar ve yollarını açarak büyük hizmetler etmişti. Ondan sonra da herhangi bir hizmet alamadık” dedi.
Mete Aslan, “ Hiçbir mahalleye ayrım yapmadım. Bana en az oy çıkan mahalleler en çok oy çıkan mahallelerle eşit seviyede hizmet aldı. Bunun en güçlü tanığı sizlersiniz. Muhtarınız 2009’da ben seçim kaybedince sevindi ancak desteklediği adayla da çok geçmeden kavga etti. Çünkü mahallesine hizmet alamadı. Sizler de lütfen iyi düşünün. Bunun parti ile veya aday ile ilgisi yok. Bu İskenderun meselesi. İskenderun üzerinde bir oyun oynanıyor ve bu oyunu sizler bozacaksınız. İki adayda iyi insanlar ama belediyecilik farklı bir iş ve yapamazlar” dedi.
Mahalle sakinlerinin Suriyeliler konusundaki şikâyetlere de cevap veren Mete Aslan, “Suriyeliler burada dükkan açıp mal satıyor ve sizlerde alışveriş yaparak onların önünü açıyorsunuz. Ben belediye başkanı olduğum zaman Suriyelilere İskenderun’da yaşadıklarını öğreteceğim. Benim gencim onların topraklarında şehit düşerken onların genci burada keyif çatıyorlar. Hadi yaşlıları kadınları çocukları anladık da gençlerin burada ne işi var. Gidin ülkenizi koruyun. Burada sahilde nargile içmek için mi sığındınız. Buna bir çeki düzen vereceğiz” dedi.

ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ ZİYARETİ

Belediye Başkanlığı döneminde STK’lar ile hizmet iş birliği yapan Mete Aslan, seçim çalışmaları kapsamında Çevre Koruma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Nermin Yıldırım Kara ve yönetim kurulu ile sohbet eden Mete Aslan, “Çevre konusunda hassasiyetlerimi sizlerden önceki dernek yönetimleri iyi bilir. Çevre temizliği konusunda çok hassas davrandım” dedi
STK’lar ile iş birliği içinde olduklarını yeni dönemde de aynı iş birliğin İskenderun’a hizmet noktasında süreceğini ifade eden Mete Aslan, “Sizlerin tavsiye veya eleştirileriniz olursa değerlendireceğiz. Belediyecilik sadece asfalt ve kaldırım yapmakla olmaz. Bunun içinde gücen huzur da var. Temizlik konusunda hassasım. Bu şehir tertemiz olmak zorunda. İskenderun’u olumsuz etkileyen ne varsa karşısında duracağız” dedi.
Çevre Koruma Derneği üyelerinin sorularını da cevaplan Mete Aslan, “Kurusa bakmayın ama STK’larda masum değil. Sadece akıl veriyorlar. Ben bir mimara maaşımın yarısını teklif ettim gel belediyece yardımcı ol diye kabul etmedi. Tecrübeli ve iş bilir eleman bulamıyorduk. Bir de STK’ların önerileri belediye bütçeleriyle orantılı olmalı. Bakın büyükşehir kapsamına girdik ve tüm gelirler artık Antakya’ya gidiyor. İskenderun belediyesine çöp ve emlak kaldı. Sizlerden ricam mantıklı makul önerilerle gelmeniz. Yeni dönemde iş birliğimiz devam edecek. İskenderun’un çevresini beraber koruyacağız” dedi.

TİCARET BORSASI ZİYARETİ

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mete Aslan resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerine Ticaret Borsası ile devam etti. Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Mete Aslan, “İskenderun’a dayatılan iki adayın da belediyecilik konusunda yetersiz kalacağına inandığımız için elimizi taşın altına koyduk ve bu yola çıktık” dedi.
Dış politikada ki yanlışların devam ettiğini de söyleyen Mete Aslan, “ Ben televizyonlarda bir cumhurbaşkanı görmek istiyorum ancak göremiyorum. Bizim gördüğümüz bir partinin genel başkanı. Mitinglerde partisine oy istiyor. Biz reisi Cumhur görmek istiyoruz. Bugün devlet domates biber satmaya başladı. Bakalım daha neler göreceğiz. Suriye’de yapılan yanlışlar bugün ülkemizi ve özellikle bölgemizi ne derece de etkiliyor görüyorsunuz. Benim çiftçimin önünü açmak gerekirken dışarıdan ithal mallarla idare ediyoruz. İskenderun ve Hatay kritik bir sürece giriyor. Büyük bir oyun var ve bunu görmemiz lazım. İş dünyası ağlıyor, esnaf ağlıyor, işçi ağlıyor. Kimse hayatından memnun değil. Ülke genelindeki olumsuzluklar İskenderun’a da yansıyacak” dedi
İskenderun’un içme suyuna da değinen Mete Aslan, “Ben büyük mücadeleler vererek Aslantaş barajından suyu Payas’a kadar getirdim. Devlet Su İşleri ile protokol imzaladım ve arıtma tesisini de İsdemir civarına koydum. Benden sonra arıtma tesisi yok oldu. Oradaki ağaçlar kesildi ve iki fabrikaya su verildi. İskenderun’a su 10 yıldır gelmedi. Bir iş adamı bana gelip İskenderun’un 40 yıllık su ihtiyacını 30 yıla düşürecek bir teklifte bulundu. Fabrikasına su istedi. Vermedim. Bana küstü aleyhime çalıştı ve bugün hala benimle konuşmuyor. Bende sonra gelen belediye başkanı 15 gün içinde o suyu fabrikaya verdi. Bu İskenderun’a ihanettir. Payas’a kadar gelen suyu 10 yıldır İskenderun’a getiremediler. Önceliğim bu olacak. Bu suyu İskenderun’a mutlaka getireceğim” dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER