Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayGlobal Avaiation ile Sözleşme İmzalandı

Global Avaiation ile Sözleşme İmzalandı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, olumsuz ekonomik tablo ve yanlış sığınmacı politikaları sebebiyle büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalan Hatay için önemli bir adım attı.

HBB ile uluslararası bir havacılık servis ve eğitim firması olan Global Avaiation Services Interior arasında istihdam projesi başlatılarak anlaşma imzalandı.

LÜTFÜ SAVAŞ: PROJE KAPSAMINDA BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Savaş, basın toplantısında yaptığı açıklamada “Türkiye’de işsizlik özellikle de genç işsizlik hepimizin bildiği üzere had safhada. Bu proje kapsamında yaklaşık 3 bin 500 teknik elemanın ve yer hizmetleri çalışanının yurt içi ve yurt dışında istihdamına vesile olacağız. 15 Kasım’dan itibaren eğitimlere başlayacağız.” dedi.

EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLAYANLARA İŞ GARANTİSİ

Savaş proje detaylarını paylaşarak, “Şirketimiz, proje kapsamında yurt içi ve yurt dışında havayolu şirketlerinde çalışacak teknik konular ve yer hizmetleri için personele eğitim verecek. Eğitim sonrasında da işe alımlar için bize destek verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere iş garantisi verilecek.” açıklamalarında bulundu.

Kendisi de bir Hataylı olan uçak mühendisi Zeydan Öncü, Hatay’ın sorunlarını yakından izlediğini ve kentteki işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER