Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemi"Gölge Öğretmen" Masrafını Bakanlığın Karşılamasını İstiyorlar

“Gölge Öğretmen” Masrafını Bakanlığın Karşılamasını İstiyorlar

Devlet okullarında eğitim alan otizmli çocuklar “gölge öğretmen” ile derslere girmeye başladılar. Gölge öğretmenin olmasından memnun olan otizmli öğrencilerin aileleri masrafların Bakanlık tarafından karşılanmasını talep ediyor.

“Gölge Öğretmen” Masrafını Bakanlığın Karşılamasını İstiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tam zamanlı olarak kaynaştırma yoluyla devlet okullarında eğitim alan otizmli öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak için “gölge öğretmen” adımını attı. Halk arasında ‘gölge öğretmen’ olarak bilinen kolaylaştırıcı ile birlikte otizmli öğrenciler derslere girebilecek. Ancak otizmli çocukların aileleri uygulamanın eksik olduğu düşünüyor.

Devletin Maddi Desteği Şart

İzmir Narlıdere Mustafa Şık İlköğretim Okulu kaynaştırma öğrencisi otizmli Aslıhan Erbaysal’ın (12) annesi Arzu Erbaysal (50), kızının gölge öğretmeninin olduğunu ancak çok büyük zorluklar yaşadıklarını şu ifadeler ile anlattı:

“Zor zamanlar geçirdik. Kızım için okul bulamadık. Öğretmen kabul etse diğer veliler, çocuklar kabul etmiyor. Şimdi gölge öğretmenin derslere girmesi çok güzel bir gelişme. Ancak devletin maddi desteği şart. Bunu kaç aile karşılayabilir? Ekonomik boyutu bize endişelendiriyor”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER