Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunGözde: TÜİK Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor

Gözde: TÜİK Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, TUİK’in Aralık ayı rakamlarını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan Göde; “TUİK bizi açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Açıklanan rakamların bizim mutfağımızla, bizim çarşımızla ve bizim pazarımızla uzaktan yakından bir ilgisi yok.

2002 yılında asgari ücret 187 lira iken bugün 46,2 kat artarak 8506,80 liraya yükselmiştir. 257 lira olan en düşük emekli aylığı ise son altı aylık TUİK verilerine göre hesaplanırsa, 4038 lira olacaktır. Bu durumda artış oranı sadece 15,7 katta kalacaktır.

6 aylık, yüzde 15,39 olarak açıklanan enflasyon oranı, en temel ihtiyaç maddelerindeki yüksek artış oranlarını neredeyse yalanlamaktadır. Emekli bu zorlu kış şartlarında; yakıt, kira, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz emeklilerimizin en azından bu temel ihtiyaçları karşılayabilecekleri düzeyde bir iyileştirmeye gitmeleridir. Umutla ve merakla bu yönde yapılacak bir açıklamayı milyonlarca emeklimiz ve aileleri beklemektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER