Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberGÜBRETAŞ İskenderun' da 60 milyonluk yeni yatırım

GÜBRETAŞ İskenderun’ da 60 milyonluk yeni yatırım

GÜBRETAŞ 60 Milyon liraya mal olan İskenderun’daki depolama ve lojistik tesis ile laboratuvarını törenle hizmete açtı.

Sarıseki Tesilerinde yapılan törene AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Kurum Müdürleri, Gübretaş yetkilileri ve diğer davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Gübretaş İskenderun tesislerini tarihcesini hatırlatarak şunları sçöyledi
“İskenderun Türkiye’nin tarımı için oldukça çok önemli bir bölge. Çünkü 1952 yılında Rahmetli Adnan Menderes ilk bakanlar kurulu kararıyla İskenderun bölgesini gübre üretim bölgesi olarak ilan etmiş GÜBRETAŞ kurulması için bakanlar kurulu kararı imzalanmış.
1954 yılında da tesis kurularak üretime başlamış. GÜBRETAŞ tamamı ile halkın bizim patronumuz üretim yapan Tarım kredi Kooperatiflerinin 1,5 milyon ortağı ve bugün borsada hisselerimize sahip olan hissedarlarımızdan oluşuyor”

sözlerini söyel sürdürdü Genel Müdür Yumaklı “Yurt içinde de tesislerini üretim ve depolama kapasitelerini de geliştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Hali hazırda üç yıldır yürüttükleri bilinçli tarım ile tarım üretimini verimli hale gelmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunduklarına işaret eden Genel Müdür Yumaklı “Misyonumuz 67 yıldır bu topraklara değer katıyoruz. 11,5 ay gibi kısa bir sürede bu tesisi hazır hale getirdik. Yaklaşık 37 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu.110 bin ton kapalı alan kapasitesine sahip.16 göz var şuanda mevcut iklim şartlarından etkilenmemek üzere teknoloji si ona göre oluşturulmuş. Aynı zamanda konveyör ile gelen ürünler depolara gelmekte. Bu tesisin yatırım değeri 60 milyon TL’dir” şeklinde konuştu.

TKKMB Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, da Tarım Kredi Kooperatifleri olarak iki yıldır üzerine basa basa ‘Türkiye’de tarım başarılı olacaksa ve bu başarı devam ettirilecekse mutlaka hükümetlerin öncelikli gündem maddesi olarak tardımda da planlamanın yapılması gerektiğini’ söylediklerini aktardı.

Tarım Kredi kooperatifleri olarak da bu programda rol model olabilmek için de kendi yapılarını da değiştirmeye dönüştürmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Poyraz şunları kaydetti: “Tüketici tarafında da
belli ölçüde de muhatap olup Pazar tarafında da belli bir paya büyüklüğe ulaşıp, daha sonrasında da tarımsal girdiler noktasında çiftçiye temin ederek, piyasanın istediği ürünleri çiftçimize sözleşmeli olarak ürettirmek. Bütün yapımızı buna dönüştürmeye çalışıyoruz. Tarımsal girdiler gerçekten çiftçimizi zorluyor. Çünkü büyük bir çoğunluğu ister gübreyi konuşalım ister ilacı konuşalım ister akaryakıtı, diğer hammaddeleri konuşalım yurt dışı bağımlılığı konuşumda ciddi oranlarda yukarıda.
O zaman bizim aynı zamanda verimliliği konuşmamız gerekiyor. Verimlilik konusunda ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Aslında tarım sektöründe bilinçli üreticiyi teşvik etmemiz, desteklememiz gerekiyor.”
Yapılan konuşmalardan sonra tesisin açılışı gerekleştirildi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER