Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGüney Amerika İslam Birliği Genel Sekreteri Hatay da

Güney Amerika İslam Birliği Genel Sekreteri Hatay da

Güney Amerika İslam Birliği Genel Sekreteri Cihat Hamadani öncülüğünde; Film Yıldızı Daniele Suzuki, Brezilyalı eski futbolcu Fernando ve Kimsesiz Çocuklar Derneği Başkanı Viviano’dan oluşan bir heyet önceki gün ilimize geldi. Heyet, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ı ziyaret etti.
Suriyeli mülteciler ve kimsesiz çocuklara yardım amacıyla Hatay’a gelen heyet, Suriye’de yaşanan dramı ve ülkemize yansımaları hakkında Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan bilgi aldı. Film Yıldızı Daniele Suzuki, buraya gelerek yaşananları yakından müşahede ettiklerini belirterek, “Suriye’de yaşanan bu olaya özellikle çocuklara çok üzüldüm. Ancak gördüklerimden mutlu olduğum bir konu da var ki, İslam’ı terör dini olarak duyuyordum. Bugün çok farklı olduğunu gördüm” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İslam, kelime itibarıyla barış demektir. İslam; barışın, mutluluğun, huzurun temelidir” dedi. Çalışkan, ziyaretçi heyete hitaben de, savaşı durdurmak için çabalamak gerektiğinin altının özenle çizilmesi gerektiğini söyledi. Brezilya’dan gelen heyet, Çalışkan’a ilgisinden ötürü teşekkür etti ve ülkesine davet etti. -Cemil Yıldız-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER