Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘Güvenilir Gıdanın Teminatıyız’

‘Güvenilir Gıdanın Teminatıyız’


Paslı kutularda gıda maddesi Hatay İl Gıda Tarım Kontrol Ekibi, bu yıl içinde 11.835 gıda işyerine toplam 15.677 denetim gerçekleştirdi, 361 gıda numunesi aldı,133 işyerine ceza uyguladı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yürüttüğü resmi gıda kontrollerinin; bütüncül bir yaklaşımla, gıda maddesinin taşıdığı riskler göz önünde bulundurularak, yıl içerisinde her bir gıda işletmesinin risk puanı esasına göre denetlenmesi ve risk değerlendirme sonuçları yüksek çıkan işletmelerin yıl içerisinde birden fazla kez denetlenebilmesi esasına dayandığını bildirdi ve şu bilgileri verdi:
“Müdürlüğümüzün Hatay genelindeki il ve ilçe müdürlükleri tarafından gıda güvenirliğinin sağlanması amacıyla 87 gıda denetçisi personel ile devam etmekte olan çalışmalar sonucunda, 2017 yılı Ağustos ayı sonu itibari ile 11.835 gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmesinde 15.677 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin Türk Gıda Kodeksi Mevzuatı’na uygunluğunun kontrolü amacıyla 361 gıda numunesi alınmış ve 106 adet cezai işlem uygulanmıştır. Alo 174 Gıda Hattı’na ve diğer ihbar kanalları ile toplamda 286 bildirim değerlendirilmiş ve 27 gıda işletmesine idari para cezası uygulanmıştır.
Hatay, Türkiye genelinde İl Müdürlükleri arasında gıda işletmelerinde yapılan denetim sayısı bakımından 10. sırada, denetim oranı bakımından 5. sırada, kayıtlı gıda işletmeleri sayısı bakımından 15. sırada yer almaktadır. Yıl sonuna kadar, titizlikle oluşturulan program kapsamında aynı kararlılıkla gıda denetimleri gerçekleştirilecektir. Bu kararlılığımız, son 5 yılda yapılan denetim sayılarına bakıldığında ortaya konmaktadır. Aynı dönem verileri incelediğimizde, 5 yıl öncesine göre gıda işletmelerinde yapılan denetim sayısı %525 artmıştır. Bakanlığımız misyonu ve vizyonunda yer alan, ‘Ülkemizin ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan, güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişebilirliği gerçekleştirmek ve üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak’ ilkelerinin yerelde ilimizde sağlanması amacıyla gıda denetimleri devam etmektedir.”
Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Andiç, ‘Güvenilir Gıdanın Teminatıyız’ mesajı verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER