Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunGüzelmanur gazetecilerle sohbet etti

Güzelmanur gazetecilerle sohbet etti

 Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur İskenderun Gazeteciler Cemiyetine bir ziyaret gerçekleştirerek   basın mensupları ile sohbet etti

Depremin üzerinden 1yıl geçmiş olmasına rağmen  sorunların arttığına işaret ederek “Hatay’ın sıkıntılarını biz biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi herkesi kucaklayan bir partidir. Biz de ötekileştirme, ayrıştırma yok. Hala Hatay’da barınma sorunu var. Biz bunu mecliste dile getiriyoruz, ama biz söylüyoruz biz duyuyoruz! İskenderun’da şunu görüyoruz; İskenderun en ufak bir fırtına olduğu zaman sahil şeridi suyla kaplanıyor” diye konuştu.

İskenderun’da  deprem konutlarının hala yeteri kadar yapılmadığını ifade eden CHP’li Güzelmansur “Söylüyorlar ‘biz yapıyoruz’ haklısınız yapıyorsunuz ama bugün 256.000 civarında bizim Hatay’da konut açığımız var. Depremde yerli bir olan 256 bin bağımsız bölüm var. Şu ana kadar 25-30.000 ihale edildi. Demek ki, bu %10’u kadarı bile değildi. Bugün başka illerde artık deprem konuşulmuyor, Adana’da Gaziantep’te Malatya’da konuşulmuyor ama Hatay’da deprem konuşuluyor. Çünkü Hatay’ın yaraları hala sarılamadı bir çevre yolumuz bile hala ihale ediyoruz, ihale edeceğiz. Havaalanımız 11 ay geçmiş olmasına rağmen 2026’da ancak hizmete açabileceği izliyorlar 11 aydan beri bu havaalanına ne yaptınız? Antakya’yı adeta içine hapsettiler” şeklinde konuştu.

Biraz geç kaldığını, Belen’i 15-20 dakikada geçemediklerini sözlerine ekleyen Güzelmansur şunları söyledi: “1967 yılında çizilen yolu kullanıyoruz hala Belen’de 1200 kilometre yol yapan hükümet 38 kilometre yapamıyor mu? Edirne’den çıkıyorsunuz otoyol, Adana’ya otoyol Ankara’ya otoyol Sarımazı’ya geliyorsunuz, Sarmazlı otoyol bitiyor, neden? Biz bunu defalarca dile getirdik ama ne yazık ki Hatay sahipsiz. Her zaman seçim malzemesinde kullandıkları Amanos tüneline kazmayı vurduk, vuracağız ama bakıyorsunuz hala en ufak bir adım bile ilerlenmemiş. Hızlı treni Gaziantep’e Maraş’a getiriyorsunuz, Hatay’a getirmiyorsun getirmekten imtina ediyorsunuz. 12 yıldır kapılarımız kapalı, Cilvegözü, Yayadağı sınır kapıları 14 ülkeye açılan kapılarımız hala kapalı. Hatay Türkiye’yi besleyen 7 yerden biri, Türkiye’de vergi toplamada 7 sıradayız ama ne yazık ki kamu yatırımlarının bu toplanan vergiye oranı 79 sıradayız sondan ikinci sıradayız…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER