Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHado’nun İlk Durağı KKTC

Hado’nun İlk Durağı KKTC

Expo 2021 Hatay‘a az kaldı. ‘Expo 2021 Hatay’ için önemli projelerden biri olarak görülen Hatay Deniz Otobüsü İşletmesinin mayıs ayında ilk durağı KKTC ile yapacak.

Deniz hudut kapısı da ilan edilen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin mayıs sonu itibarıyla seferlerine başlaması planlanırken bölgeden ilk olarak KKTC‘nin Magosa Limanı’na, gelecek dönemde de İsrail, Libya ve Lübnan’ın da aralarında olduğu ülkelere yolcu taşınacak.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan ve 1 Nisan’da başlayacak “Expo 2021 Hatay” sürecinde önem taşıyan HADO Projesi’ne ilişkin basın turu düzenlendi.

Hatay’ı ticaret, turizm merkezi yapabilmek ve tanınırlığını arttırmak için HADO projesi hayata geçti. HADO ile turist sayısının artması, sosyal ve kültürel hayatın canlanması ve ekonomik anlamda ülkeye katkı sağlanması hedefleniyor.

HADO projesiyle Türkiye’nin doğu-batı ekseninde ulaşım koridoru oluşturmasının amaçlandığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, “Akdeniz’de Türk bayrağını stratejik olarak dalgalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

Hado’nun Hedefi 100 BİN YOLCU

HADO ile Kıbrıs ve Beyrut, barış sağlanırsa da Libya, Suriye’ye Türk ve KKTC bayraklı gemilerle yolcu taşınacağını belirten Ok, “KKTC’de yaklaşık 100 bin civarında Hataylı var. Liman ile dini turizm amacıyla Hatay’a gelenler olacak. KKTC’nin ekonomisine de katkı sağlanacak. Mağusa Limanı tarihi bir liman. Eski güzel günlerine dönmesi için Kapalı Maraş’ın tamamen açılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Ok, 6 ay sürecek sezon boyunca 100 bin yolcu beklediklerini bildirdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER