Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunHak iş 1 Mayıs'ı Anıtta ı kutladı

Hak iş 1 Mayıs’ı Anıtta ı kutladı

 HAK- İŞ konfederasyonuna bağlı sendikaların üyelerinin katılımıyla 5 Temmuz anıt alanında basın açıklaması yapıldı.

Çelik işçisi ile Hak-iş’e bağlı sendikaların da destek verdiği basın açıklaması toplantısında açıklama yapan Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör “İşçi Bayramı HAK-İŞ’e gönül vermiş dava arkadaşlarımız, Emeği için var gücü ile çalışan emekçilerimiz, Emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerimiz,1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi.

 

Katil İsrail’in zulmüne maruz kalan Filistinlilere, işyerlerinde gece gündüz demeden alın teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilere, birlikte yol yürüdükleri tüm kardeşlerine Meydanlardan seslenen Güngör “Bugün buradayız, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanışma ve mücadelemizi haykırmak için 81 ilde sizlerleyiz. Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; 48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ, mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için sendikalar ve işçilerin omuz omuza dayanışmasını devam ettireceğini ifade eden Güngör  “Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde;- Vergide adaletin sağlanması, Enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksulluk ile mücadele edilmesi, İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, Kayıt dışı istihdamın ve sosyal güvencesizliğin önlenmesi, İşsizlik, yoksulluk ve iş bulamama endişesinin olmadığı bir yaşamın sağlanması, Emeklilerimizin asgari geçim şartlarının sağlanması, Kadın, genç ve engellilerin çalışma ve toplumsal hayata katılımlarının desteklenmesi, Başta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. HAK-İŞ, Türkiye ve Dünya Sendikal Hareketinde emeğin ve emekçinin bugünü ve geleceği için durmaksızın çalışmaya devam edecektir. HAK-İŞ, ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına olan borcunu ödemek için kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir” şeklinde konuştu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER