Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHakaret Soruşturması Gazeteci Lehine Bitti

Hakaret Soruşturması Gazeteci Lehine Bitti

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Burak Şefkat hakkında açıklan soruşturmada “kovuşturmaya yer yoktur” kararı çıktı.

Hatay’da yerel haber sitesi Karşı Pencere’nin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Burak Şefkat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle 2021 yılının kasım ayında gözaltına alındı.

‘YAZMAYA, ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Burak Şefkat, Tosyalı Holding’in yatırımlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapacağı canlı yayına bir saat kala gözaltına alınarak, üç saate yakın karakolda bekletildi. Haksız, hukuksuz şekilde gözaltında alındığını belirten Şefkat, kendisinin değil, denize dolgu yapanların, ormanlık alanı kendi şirketleri için kullananların yargı önüne çıkması gerektiğini söyledi.

Her ne olursa olsun gazetecilik yapmaya, Tosyalı Holding’in yatırımlarını araştırmaya ve varsa bir hukuksuzluk bunu dile getirmeye devam edeceğini söyleyen Şefkat, “Yatırım adı altında doğanın talan edilmesine izin vermemeli, ses çıkarmalıyız. Tosyalı’nın doğa talanını anlatmak bir gazeteci olarak benim sorumluluğum. Yazmaya, anlatmaya da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER