Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimHaklarımız, Geleceğimiz, Öğrencilerimizin Hakkı İçin Ankara'da Olacağız!

Haklarımız, Geleceğimiz, Öğrencilerimizin Hakkı İçin Ankara’da Olacağız!

Hatay Eğitim Sen Hatay şubesi , 23 Kasım tarihinde Ankara ya gitmeye hazırlandıklarını söyledi.
Eğitim Sen Hatay şube Başkanı . Mithat Kaynak, öğretmen meslektaşlarının hakları, geleceği ve okuttukları, eğitim verdileri öğrencilerin eğitim hakkı için başkente gideceklerini, seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledii.
Eğitim Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyen Hatay Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri adına, Başkan Mithat Kaynak, öğretmenlerin, en ağır koşullarda; öğrencilerin gözündeki ışıltı sönmesin diye çalışan, kadrolu, sözleşmeli, ücretli eğitimciler olduklarını kaydetti ve eğitim kadrosunun milyonlarca kişi ile büyük bir aile olduğunu belirterek, bu kadronun haklarına sahip çıkılacağını ve o hakların kazanılacağını savundu. Hatay Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri; Özgür Tıraş, Mutlu Aymaz, Mürsel Tongüç Salmanoğlu ile Utkun Büyükaşık’ın da katıldığı basın toplantısında Yönetim adına açıklamayı yapan Başkan Mithat Kaynak, şöyle devam etti:
“Haklarımız, özgürlüklerimiz ve elimizden alınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkmak için, 23 Kasım’da Ankara’da, kışı bahara çevirmek için buluşacağız. Biz biliyoruz ki, biz haklarımıza birlikte sahip çıktığımız, haklarımızı birlikte talep ettiğimiz sürece kazanacağız. Biz biliyoruz ki, birlikte olduğumuzda, el ele tutuştuğumuzda başaracağız. Biz biliyoruz ki, birbirimizin sesine ses olduğumuzda eşit ve özgür bir ülke yaratacağız. Biz biliyoruz ki; eşit, özgür, laik, demokratik ve barış içinde bir ülkeyi yarattığımızda, haklarımızı, özgürlüklerimizi kazanacağız. Biz biliyoruz ki; eğitim emekçilerinin haklarına, öğrenci-lerimizin eşit, ücretsiz ve ulaşılabilir, nitelikli, anadilinde, laik, bilimsel, kamusal eğitim hakkına sahip olduğu gün aydınlık ve güzel yarınları kuracağız.
Tüm bu nedenlerle, Eğitim Sen, sizleri mücadeleye, yan yana durmaya, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyor. Bizler, bu toprakların eğitim ve bilim emekçileri olarak birlikte, kardeşçe yaşamak için Ankara’ya geliyoruz.
Eğitim Sen, 111 yıldır devam eden, eğitim emekçilerinin mücadele tarihinden ve birikiminden aldığı güçle, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi, velilerimizi, bilim insanlarını ve tüm yurttaşlarımızı 23 Kasım’da Ankara’da buluşmaya çağırıyor. Davetimiz, güneşin sofrasında buluşma, hep bir ağızdan türküler söyleme ve hep beraber maviliklere yelken açma davetidir. Bu davet bizim. Birlikte başaracağız.”
Hatay Eğitim Sen Yürütme Kurulu açıklamasının son bölümünde, eğitim emekçilerinin temel taleplerinin karşılanmamasının, eğitim sisteminde yaşanan sorunlardan ayrı ya da bağımsız olmadığı kaydedildi ve istekler de ana başlıklar halinde şöyle sıralandı:
-Satın alma gücümüzde ve maaşlarımızda yaşanan kaybın giderilmesini,
-Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini,
-Sözleşmeli öğretmenlerden kadroya geçenlerin, kadrolu öğretmenlerin yararlandığı bütün haklardan yararlanmasını,
-Tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını,
-Vergi diliminden kaynaklı kayıplarımıza son verilerek, ücretli çalışanlar için gelir vergisi oranının sabitlenmesini,
-Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının esas alınmasını ve gelir vergisinden muaf tutulmasını,
-Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini,
-Öğretmenleri başarılı-başarısız olarak ayrıştıran ‘Öğretmenler Günü Genelgesi’nin geri çekilmesini talep ediyoruz. 23 Kasım’da Ankara’ya…

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER