Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHALİL BEY MAHALLESİ’NE 5 BİN 500 METRE İÇMESUYU ŞEBEKESİ

HALİL BEY MAHALLESİ’NE 5 BİN 500 METRE İÇMESUYU ŞEBEKESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Belen ilçesine bağlı Halil Bey Mahallesi’ne yeni içmesuyu şebekesinin döşendiğini bildirdi.

Kent genelinde içmesuyu şebekesi hattına ihtiyaç duyulan mahallelerde ve sokaklarda döşeme çalışmalarının sürdüğünü belirten Genel Müdürlük, çalışmalar kapsamında Halil Bey Mahallesi’ne 5 bin 500 metre yeni içmesuyu hattının döşendiğini ve Kurban Bayramı’na kadar tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

İçmesuyu şebekesi döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin daha sağlıklı ve temiz suya kavuşacağını belirten Genel Müdürlük, kayıp-kaçak oranlarını düşürme ve enerji tasarrufu sağlama adına yıpranmış içmesuyu hatlarında da bakım çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Yayladağı ve Altınözü’nde hayata geçen “50 yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi kapsamında Hatay genelinde kapsamlı bir şekilde uygulanacak olan içmesuyu inşa çalışmasıyla asbestli ve eskimiş boruların tamamiyle değişeceğinin altını çizen Genel Müdürlük, vatandaşa 24 saat kesintisiz ve sürdürülebilir içmesuyu sağlamak amacıyla projelerin titiz bir şekilde hazırlandığını belirtti.

Uzman teknik personel gözetiminde devam eden şebeke çalışmasında 3 kepçe, 1 kamyon ve 8 personelin görev yaptığını açıkladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER