Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHalk Bir Kez Daha Mağdur

Halk Bir Kez Daha Mağdur

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay millet vekili Nermin Yıldırım Kara İskenderun’da Yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin Hatay halkının mağduriyetini dile getirdi.

Yıldırım Kara; Afete uğramış bir şehirde, insanların hasarlı evlerine geri dönmek ya da çadırda kalmak arasında bırakılmaması gerekirdi. Ancak yurttaşlarımız olumsuz hava koşulları, hijyen sorunları ve altyapı yetersizliğiyle baş başa bırakıldı diyerek sözlerine şöyle devam etti. İskenderun‘dan gelen bu görüntüler, yurttaşlarımızın neler yaşadığına bir örnek.  Yıldırım Kara; “Evi az hasarlı olduğu gerekçesiyle konteyner verilmeyen kiracılar, fırtınalı bir havada, yağmura ve rüzgara karşı hiçbir ciddi koruma sağlamayan şartlarda yaşamak zorunda kalıyor” dedi.
Yetkili kurum ve kuruluşları, acilen göreve davet ediyoruz. Yurttaşlarımız arasında, hasar düzeyine bağlı bir ayrımcılık yapılmamalı; her yurttaşımıza eşit ve uygun barınma koşulları sağlamalıdır diye söyledi. Evlerinin az veya çok hasarlı olması ya da kiracı konumunda yer almaları, yurttaşlarımızın uğradığı felaketin boyutlarını değiştirmez diye ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER