Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlık Halk Sağlığı Haftası kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı

 Halk Sağlığı Haftası kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı

 

Düzenlenen etkinlikte, halk sağlığı stantları açıldı; ücretsiz tansiyon, kan şekeri ve karbonmonoksit ölçümü gerçekleştirildi, diyetisyen ve fizyoterapist danışmanlığı ile KETEM taramaları yapıldı.

Etkinlikte halka sağlığa yönelik bilgilendirici broşür dağıtılırken, çocuklara da diş fırçası ve macunu ile kalemlikler hediye edildi.

Etkinliğine kaymakam İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, belediye başkan yardımcısı Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, İskenderun Sağlık Müdürü Volkan Yeter de katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan  kaymakam İskender Yönden, devlet olarak hizmeti vatandaşın ayağına götürme amacını taşıdıklarını söyledi. Yönden, “Vatandaşa ´sağlık ocağına, hastaneye gidin´ demek yerine sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürerek, bu tür hizmetlerle sağlıkta önleyici tedbiri almaya çalışıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

İskenderun Sağlık Müdürü Yeter ise düzenlenen tür ücretsiz etkinliklerde 250 erken meme kanserinin tespit edildiğini; tansiyon, guatır, prostat, kan ve vitamin yetmezliği gibi tespitlerin ise yılda 22 bine ulaştığını söyledi. Yeter, “Bu tespitlerle hasta olduğunu ya da önlem alınmazsa hasta olabileceği ortaya çıkan vatandaşları hastaneye yönlendiriyoruz” diye konuştu. Yeter, kentte 15 bin meme kanserine yönelik mamoğrafi taraması, 22 bin rahim ağzı kanseri taraması yapıldığını belirtti.

İskenderun´da sağlıklı yaşam otobüsünü devlere sokacaklarını ve halka bulunduğu yerde hizmet vereceklerini anlatan belediye başkanı Tosyalı da, kent halkının sağlığını önemsediklerini belirtti. Tosyalı, bu tür etkinlikler düzenleyip, düzenlenecek etkinliklere katkı sunmaya devam edeceklerini de ifade etti.

Farkındalığa yönelik etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceklerini anlatan Hatay İl Sağlık Müdürü Hambolat ise düzenledikleri etkinliğe İskenderun kaymakamlığı ve belediyesinin destek verdiğini söyledi. Hastalığın tedavisinden daha önemli olanın hastalık oluşmadan belirlenip, önlem alınması olduğunu belirten Hambolat, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Halk Sağlığı Hizmetleri briminin farkındalık oluşturmaya ve toplum sağlığının korunmasına yönelik çalışma yaptığını anlattı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER