Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber‘Halk Sağlığı Haftası’ Kutlanıyor: Bu Yılın Teması Anne ve Çocuk Sağlığı

‘Halk Sağlığı Haftası’ Kutlanıyor: Bu Yılın Teması Anne ve Çocuk Sağlığı

İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, halk sağlığının, sağlık toplum bilimi, toplumsal çevre sağlığı ile ilgilenen bir bilim alanı olduğunu söyledi.
Hambolat, yaptığı açıklamada, sağlığın korunması ve geliştirilmesi halk sağlığı bakımından büyük önem arz ettiğine dikkati çekti.
Halk sağlığı ya da kamu sağlığının her zaman için aynı yönde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Hambolat, şöyle devam etti:
“Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2019 yılında Halk Sağlığı Haftasının teması anne ve çocuk sağlığı olarak belirlenmiştir. Koruyucu hekimlik olarak yürüttüğümüz çalışmalar içinde anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir. Çünkü anne ve bebekler, diğer gruplara göre sağlık açısından daha fazla risk altındadır. Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umududur. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır.
İnsana yapılan yatırımın geri dönüşü ile ilgili yapılan hesaplamalarda, en yüksek getirili yatırımın, erken yıllarda çocuklara yapılan yatırım olduğu gösterilmiştir. Çocuk izlemi, birinci basamak çocuk sağlığı ve hastalıkları hizmetlerinin temelini oluşturmaktadır. Tüm çocukların büyüme ve gelişmelerinin izlendiği, sağlıklı olup olmadığının değerlendirildiği, aşı ve sağlık eğitimi gibi koruyucu hekimlik uygulamalarının sunulduğu bir sağlık hizmetidir.
Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız, hiç ara vermeden ve artarak devam edeceğini belirtir, bu uzun soluklu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler dilerim.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER