Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiHalk TV’yi Satın Alan Cafer Mahiroğlu Kimdir? İşçilikten Konfeksiyonculuğa Yükseliş Hikayesi

Halk TV’yi Satın Alan Cafer Mahiroğlu Kimdir? İşçilikten Konfeksiyonculuğa Yükseliş Hikayesi

Halk TV’yi satın alarak son dönemlerde adından bahsettiren Cafer Mahiroğlu kim? İş dünyasına işçi olarak adım atan Cafer Mahiroğlu, konfeksiyoncu olarak devam ettiği hayatında Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticiliğini gerçekleştirerek büyük bir yükselişe imza attı.

Halk TV’yi Satın Alan Cafer Mahiroğlu Kimdir? İşçilikten Konfeksiyonculuğa Yükseliş Hikayesi

1966 yılında Sivas’da dünyaya gelen ve İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olan Mahiroğlu, 1980’lerin sonunda İngiltere’ye İngilizce öğrenmek amacıyla gitmişti.

Konfeksiyon İşçiliğinden, Konfeksiyon Markasına

Halk TV’yi satın alarak son dönemlerde adından bahsettiren Cafer Mahiroğlu, uzun süre konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, konfeksiyon markasını satın alarak kendi işini kurdu. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini satın alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticiliğini gerçekleştiriyor.

2007’de mali krize giren İngiltereli Select’i  de satın alan Mahiroğlu’nun 350’ye yakın mağazası bulunuyor.

Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin En Zengin 100 İnsanı Arasında

Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında bulunuyor. Mahiroğlu, genellikle maddi sıkıntılar yaşayan ve batmak üzere olan markaları satın alıyor.

2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın alan Cafer Mahiroğlu’nun hikayesini uluslararası dergi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yılı Kasım sayısında kapak yaptı.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER