Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHALKLARIN KARDEŞLİĞİ KAZANACAK...

HALKLARIN KARDEŞLİĞİ KAZANACAK…

HDP, Hatay halkını, IŞİD’e karşı mücadelede, barışçıl taleplerle ve savaş çığırtkanlıklarına karşı birlikte kararlı duruşa çağırdı

Halkların Demokratik Partisi Hatay İl Yönetimi adına yapılan açıklamada, terör örgütü IŞİD’in saldırılarına karşı, barışçıl taleplerle, savaş çığırtkanlıklarına karşı kararlı duruş çağrısı yapıldı. Önceki gün akşam saatlerinde İl Binası önünde toplanan yaklaşık 50 HDP’li adına, önce MYK Üyesi Mahmut Aydıncı, daha sonra İl Eş Başkanı Mehmet İnsan konuştu.
HDP-MYK Üyesi Mahmut Aydıncı, AKP’nin 7 Haziran seçim yenilgisi şoku ile savaş çığırtkanlığı yaptığını, ancak bu çabaları boşuna çıkartacaklarını söylerken, İl Eş Başkanı Mehmet İnsan da, yaklaşık 4 yıldır Suriye’de devam eden iç savaşta yeni bir durumla karşı karşıya gelindiğini hatırlattı. HDP Milletvekili 1. Sıra Adayı Dr. Nihat Eraslan’ın da katıldığı basın açıklamasında, bundan kısa bir süre önce Tel Abyad’ın YPG güçleri tarafından İŞİD’in elinden kurtarılmasının Rojava için yaşamsal bir öneme sahip olduğunu hatırlatan HDP İl Eş Başkanı Mehmet İnsan şöyle devam etti:
“Bu gelişmeden sonra, İŞİD’in karşısında daha güçlü bir Rojava vardı ve İŞİD çeteleri bunu hazmedemedi. 25 Haziran günü, Kobani kent merkezine iki koldan saldırarak, 200’den fazla sivili katletti yüzlercesini de yaraladı. Peki, İŞİD’e bu vahşice katliamı yaptıran ne idi? Hepimiz biliyoruz ki, Tel Abyad’ı kaybetmesi demek Türkiye üzerinden gelen birçok yardımın (ekonomik, askeri ve insani) kesilmiş olması demekti. İŞİD’in nefes borularının gitgide daralması ve yok olmasının, yenilgiye uğratılmasının önemli bir halkasıydı. IŞİD’in can damarını kesen bu hamleler, yüzyıllardır ezilmiş ve sömürülmüş, başta Kürt halkı ve coğrafyanın diğer bütün kadim halklarının tarihi direniş destanıyla gerçekleşti. YPG/YPJ ve onunla birlikte bu tarihi insanlık savaşını zafere ulaştırmaya inanmış birçok devrimci militan güçler, Ortadoğu’yu kendi ekonomik, siyasal ve ideolojik emelleri uğruna kana bulamak isteyen egemen küresel güçlere karşı bir olup gericiliği, faşizmi, emperyalist hegemonyayı tarihin çöp sepetine atmak için bu yola baş koydular. Bu kararlı baş koyuş ve ilerleyiş bugün gösteriyor ki bölgesel ya da küresel güçlerin sabotajlarına ve ambargolarına rağmen ödenen bedellerle büyük zafere doğru adım adım ilerlemekte. Kuşkusuz ki halkların bu tarihsel direniş destanını yürekten selamlamak Ortadoğu ve dünya barışı için boynumuzun borcudur. Ayrıca biliyoruz ki özgür ve barış içinde bir Ortadoğu, Tel Abyad’ın özgürleştirilmesi operasyonu sırasında şehit düşen Hatay Harbiyeli yoldaşımız, enternasyonalist devrimci Halil Aksakal’ın ve diğer şehitlerimizin bedeni üzerinde onurla yükselecektir. Selam olsun masum bedenleri kana bulayanlara karşı, insanlık için bedenini barışa, özgürlüğe feda edenlere! AKP, 7 Haziran seçimlerinde sandığa gömülmenin öfke ve telaşı ile daha da saldırganlaşıyor. Türkiye halklarına 13 yılın hesabını vermekten korkan Tayyip Erdoğan, Suriye halkları üzerinden tüm kanlı iktidar tarihini ört pas etmeye çalışmaktadır. Suriye savaşı başladığı günden bugüne İŞİD çetelerine verdiği destek yetmezmiş gibi şimdi de TSK’yı Suriye’ye müdahale yapmaya zorluyor. Buradan bütün demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını ve vicdan sahibi bütün halkımızı bu kanlı işbirliğine, savaş sevdalılığına karşı durmaya çağırıyoruz.
Bizler, son günlerde Kobani’de 200’ü aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesinin, Şii camilerine dönük bombalı saldırıların, Tunus’ta gerçekleştirilen plaj baskınının ve Fransa’daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığını, El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görevi olduğunu düşünüyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak, özgürlükler ve demokrasi cephesinin geliştirilmesi için her türlü çabayı göstererek, Türkiye’de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı dayanışmamızı daha da büyüteceğiz.
Tüm Türkiye halkları bilmelidir ki, yaratılmak istenen bu savaş ortamı sadece Suriye’de yaşayan halklara değil, aynı zamanda Türkiye’nin kıyısından iç kesimlerine kadar yaşayan tüm yurttaşlara tahmin edilemeyecek olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu bilinçle başta Türkiye ve Ortadoğu halkları olmak üzere tüm dünya halklarına sesleniyoruz; Biz de, Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyinde AKP tarafından başlatılmak istenen bu savaşa asla izin vermeyeceğiz ve Bütün Hatay halkına çağrımızdır! Gelin, bütün barışçıl taleplerimizi savaş çığırtkanlarına karşı beraberce ve kararlı bir şekilde haykıralım.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER