Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHaluk Levent, Ayşenur Davasında Alınan Kararı Değerlendirdi

Haluk Levent, Ayşenur Davasında Alınan Kararı Değerlendirdi

Antalya‘da görülen Ayşenur Güven’in davasını takip eden Haluk Levent, davada alınan karara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Amcasının oğlu Selahattin Sezer tarafından cinsel istismara uğrayan Güven’in davası ikinci kez yargıya taşındı. Mahkeme, Sezer’e 14 yıl hapis cezası verdi. Sosyal projeleri ile dikkat çeken Haluk Levent,”Kadın cinayetleri artık ülkede sıradan hale getirilmeye çalışılıyor. Buna yargı da alkış tutarsa hakikaten işimiz çok zor. Bizler yargının tecelli etmesini, kadınlık onurunun çok sağlam şekillerle ülkemizde oturtulmasını istiyoruz. Bugün kazandık, Ayşenur artık orada huzurlu uyuyacak. Ama kazanmakla da kalmıyoruz. Bu cezanın daha da artırılmasını talep edeceğiz, ben kendim de talep ediyorum. Bu nedenle ailemizle birlikte buruk da olsa bir sevinç yaşıyoruz. Bu kazanma sadece bizler değil, sevgili avukatlarımızın, Antalya Barosu’ndan avukatlarımızın, Alanya Kadın Hakları Derneği ve tüm Türkiye halkının mücadelesiyle oldu. Artık ağzımda cümleler düğümleniyor. Mutluluktan olsa gerek.” ifadesinde bulundu.

Ayşenur Güven’in Ailesi, Kararın Kesinleşmesini Bekliyor

Mahkemenin aldığı karara ilişkin açıklamada bulunan Güven Ailesi avukatı Müge Gezginci,”Biz karardan dolayı çok mutluyuz. Hem bir kadın hem avukat olarak hem de son dönemlerde artan kadın cinayetleri, çocuk istismarları karşısında verdiğimiz haklı mücadelenin karşılığını almak adına çok mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz. Antalya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Kurumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyesiyim. Ancak bizim katılma taleplerimiz kabul edilmediği için, ‘ne olur, ne olmaz’ diye vekaletname sunarak, duruşmalara girmeye başladık. Katılma taleplerimizi, istinaf ve Yargıtay’da bozulması nedeniyle artık yerel mahkemeler de kabul etmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatları ya duruşmalara gelemiyor ya da geç geliyor. Bu nedenle mağdurun daha fazla mağduriyetine sebep olunuyor. Derhal bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz, özellikle üst derece mahkemelerin bu yanlıştan dönmesi lazım. Biz şu an çok mutluyuz. Yargıtay aşamasında sunulan bir karşı oy neticesinde, hepimiz bir savunma yaptık. Bundan dolayı aldığımız direnme kararı, hatta direnme sonrasında aldığımız tutuklama kararı bizi, aileyi, Ayşenur’u ve Ayşenur’ları mutlu etti. Adalet yerini buldu sonunda. Yargıtay aşamasında da kararın onaylanmasını, kesinleşmesini bekliyoruz. Sanığın bu cezayı çekmesini istiyoruz.” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER