Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHambolat için yakalama çıkartıldı mı?

Hambolat için yakalama çıkartıldı mı?

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AKP’den aday adayı olan eski Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının depremde 72 kişiye mezar olmasına ilişkin soruşturmada yakalama kararı çıkarıldığı iddia edildi.

 

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Hambolat, hakkında yakalama kararı çıkardı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Hambolat’ın yanı sıra, Eylül 2021-Ekim 2022 arasında başhekimlik yapan Prof. Yunus Doğramacı ve Nihat Kılıçlar hakkında da yakalama kararı çıkardı.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Hambolat, AKP’den milletvekili aday adayı olmuş ancak listelerde yer bulamamıştı.

Öte Yandan Hambolat yaptığı açıklamada”

Bazı medya organlarında hakkımda çıkan haberleri görünce memleketim adına bir kez daha üzüldüm.
Hakkımda herhangi bir suçlama olmadığı gibi herhangi bir yakalama veya gözaltı kararı da YOKTUR. .
Konu hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunarak bu itibar suikastının karşılığını vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın.
Çağrıldığım takdirde yüce Türk Adaletine ve Türk milletine hesap vermektende kaçınmayacağımı bildiririm.
Konuyla ilgili iddia sahiplerinin de iddialarını ispatlamamaları durumunda ŞEREFSİZLİK mertebesine yükseleceklerini tüm kamuoyuna paylaşmak isterim.
Ayrıca AK parti aday adaylığı süreci ile başlayan bu saldırıların ne anlama geldiğinin de FARKINDAYIM ve hertürlü saldırı ve çamur at izi kalsın uygulamasının beni yolumdan çeviremeyeceğini de belirtirim.”diyerek hakkındaki yakalama kararının asılsız olduğunu belirtti
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER