Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHAMOK Kök Hücre Bağışı Yaptı

HAMOK Kök Hücre Bağışı Yaptı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, Kan ve Kök hücre bağışında bulunduklarını belirtti.

Kan ve Kök Hücre bağışında bulunmalarından dolayı basın açıklaması yapan dönem sözcü Yahya Hamurcu şunları dile getirdi:

( HAMOK ) Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu olarak 2023 yılının ilk sosyal sorumluk projesi olan Kan ve Kök Hücre Bağışı kampanyasını  bugün  hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Hatay Türk Kızılay yetkilileri ile yaptığımız toplantılardan sonra ülkemizde ve ilimizde kan bağışının istenilen düzeyde olmadığını ve her geçen gün kana daha çok ihtiyaç duyulduğunu öğrendiğimizde bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik.

Gelişmiş ülkelerde bir yılda toplam ülke nüfusunun % 3-4 kadar bir kısmı kan bağışlamaktadır. Bu miktar bağış gerçekleştiğinde, o ülkenin kan ve kan ürünleri ihtiyacı karşılanabilmekte ve hastaneye giden hasta veya yaralıların “kan bulamama” gibi bir derdi olmamaktadır. Ülkemizde ise yıllık bağış oranı %1 civarındadır. 

Türkiye’de yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 3 milyon ünitedir. Hatay ilimiz yılda 60.000 ünite kan toplamasına rağmen çok ihtiyacı karşılama açısından yeterli görülmemektedir. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğu zaman yerine konacak bir yedeğinin de bulunmaması sebebiyle kan vermek çok önemlidir.        

HAMOK olarak başlattığımız ve toplumsal bir sorumluluk olduğuna inandığımız bu anlamlı etkinlik bugün ile sınırlı olmayacaktır. Bu sorumluluğu bütün yıla yaymaya ,öncülük etmeye ve halkımızın katılım sağlaması için gerekeni yapmaya çalışacağız.  Kan bağışında bulunacak üyelerimizin, halkımızın ilgisine göre ileri tarihlerde kan bağışını tekrarlamayı ve tüm Hatay’daki şube ve temsilciliklerimize de yaymayı düşünüyoruz.Toplumsal sorumluluklarımız arasında çok önemli bir yere sahip olan bu etkinliğimizin başarıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz.

 Bu etkinliğimize öncülük eden  ve ev sahipliğimizi yapan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanımız Sayın İnal Büyükaşık ve yönetimine , Türk Kızılayı yetkililerine, Oda Başkanlarımıza , siz değerli katılımcılara ve her zaman sesimiz olan  kıymetli basın mensuplarımıza  çok teşekkür ediyoruz.” 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER