Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHAMOK ve Kızılay Yarın ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı’ Etkinliği Yapacak

HAMOK ve Kızılay Yarın ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı’ Etkinliği Yapacak

Hatay Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), Türk Kızılayı işbirliği ile yarın ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı’ etkinliği gerçekleştirileceği bildirildi.

HAMOK ve Kızılay Yarın ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı’ Etkinliği Yapacak

Kök Hücre Nedir?

HAMOK ve Kızılay Yarın ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı’ Etkinliği Yapacak

Hatay Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), “İnsan vücudunda yer alan tüm yapıların kökenini oluşturan ve kendi kendini yenileyebilen kök hücreler pek çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılır. Kişinin kendisinden, uyumlu ya da yarı uyumlu olan donörden alınan kök hücreler, hasta kişiye nakledilerek hastanın hasarlanan hücre, doku ve organlarının yenilenmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu uygulamada Kemik delme gibi hiçbir cerrahi işlem yoktur. Kampanyaya katılanlar sadece kan vereceklerdir.

Türkiye’de, başta lösemi hastaları olmak üzere kök hücre bağışı bekleyen binlerce insan var. Fakat toplum genelinde, kök hücre bağışı konusundaki yanlış bilgiler, bu konuda yersiz korkuların oluşmasına ve ihtiyaç duyulan sayıda bağışçıya ulaşılamamasına neden oluyor. Buradan hareketle kök hücre bağışıyla ilgili doğru bilgileri yaymak, kök hücre ve kan bağışı farkındalığı yaratmak için; tüm üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve halkımızla birlikte 27 Aralık Cuma günü saat 10.00-17.00 arasında Hatay Eczacı Odasında bulaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER