Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHAMOK:”Kolluk kuvvetlerinin öğrencilere karşı ölçüsüz, orantısız güç kullanması kabul edilemez.”

HAMOK:”Kolluk kuvvetlerinin öğrencilere karşı ölçüsüz, orantısız güç kullanması kabul edilemez.”

 

 

HAMOK(Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu) Dönem sözcüsü Cem Huzmeli yazılı bir açıklama yaparak” Demokratik itirazlarını ve rektörün demokratik yöntemlerle seçilmesi gibi haklı taleplerini tamamıyla Anayasamızca güvence altına alınan barışçıl  yöntemlerle ifade etmeye çalışırken . kolluk kuvvetlerinin öğrencilere karşı ölçüsüz, orantısız güç kullanması kabul edilemez.”dedi

Hamok sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

 

 

Toplumların gelişiminin temeli olan üniversiteler özgür bilim ve düşüncenin temel kurumlarıdır. Üniversiteler Bilimsel, demokratik ve özerk kurumlar haline gelmesi, sağlıklı işleyişi, bilimsel üretkenliği için Üniversitelerin özgür ve demokratik yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

 

Bilindiği gibi ülkemizde üniversitelerin özerkliğine müdahale edilerek, liyakat önemsenmeden ve kurumların özgünlükleri dikkate alınmadan antidemokratik bir biçimde Cumhurbaşkanlığı tarafından rektör atamaları yapılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’ne de bilindik yöntemlerle Melih BULU’nun rektör atanması, başta üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri olmak üzere demokratik duyarlılığı olan tüm kamuoyu tarafından haklı bir tepki ile karşılanmıştır.

 

Demokratik itirazlarını ve rektörün demokratik yöntemlerle seçilmesi gibi haklı taleplerini tamamıyla Anayasamızca güvence altına alınan barışçıl  yöntemlerle ifade etmeye çalışırken . kolluk kuvvetlerinin öğrencilere karşı ölçüsüz, orantısız güç kullanması kabul edilemez.

 

Her üniversitenin kendi yapısına, geleneğine ve hedeflerine uygun şekilde kendi kendini yönetmesi esastır, üniversitenin tüm bileşenlerinin fikir ve iradelerini yönetim süreçlerinin parçası haline getirmek  demokratik üniversitenin temelidir. Sadece Boğaziçi Üniversitesinde değil tüm üniversitelerde demokratik üniversite anlayışını hayata geçirebilmek adına 2018’de çıkarılan Cumhurbaşkanlığı KHK’sında Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi kaldırılmalıdır.

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve öğretim üyelerini hedef alan polis şiddetini, LGBTİ bireylere yönelik ayrımcı ve dışlayıcı tutumu, ifade özgürlüğünü yok sayan her türden yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bu gösteriler sırasında Hatay Milletvekilimiz Barış ATAY’ya uygulanan şiddeti kabul etmek mümkün değildir.

 

Üniversitelerine sahip çıkan, demokrasi mücadelesini yükselten Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin haklı mücadelesi, demokratik Türkiye mücadelesidir. Demokrasi talebine karşı hukuk dışı, saldırı, gözaltı ve tutuklamalara son verilmesini ve atanmış rektörün acilen istifa etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER