Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHAMOK'tan Tabibler birliğine destek

HAMOK’tan Tabibler birliğine destek

.

Hatay Akademik Meslek Odaları (HAMOK), Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi.


HAMOK Dönem Sözcüsü Yahya Hamurcu, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi 30.11.2023 tarihinde verdiği bir kararla; Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin amaç dışında faaliyet gösterdiği gerekçesiyle görevden alınmasına karar vermiştir
Seçilmiş yöneticilerin haklarında hiçbir ceza kararı olmadan sadece tutum ve söylemleri iktidar tarafından beğenilmediği için görevden alınmaları kabul edilemez.
Türk Tabipleri Birliği, ülkedeki yüz bini aşkın hekimi temsil eden kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşudur. Üye tabanının demokratik katılımı ve tercihleri doğrultusunda hukuki ve meşru temsil organlarını oluşturmuştur.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin yargının tarafsız ve bağımsızlığının tam olarak sağlanmadığı bir iklimde görevden alınması; meslek örgütlerini baskı altına alma amacını taşıdığı kadar kurumların demokratik işleyişine bir müdahale anlamı da taşımaktadır.
Yargı makamlarının kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üzerinde bir vesayet aracı olması sonucuna yol açacak söz konusu karar yanlış ve hukuka aykırıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER