Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneHamurcu Defne'ye talip oldu

Hamurcu Defne’ye talip oldu

Hatay Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yahya Hamurcu, Türk Veteriner Hekimler Birliği Denetleme Kurulu üyeliğinden ve Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcülüğü görevlerinden istifa ederek, CHP’den Defne Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulundu.
Hamurcu, CHP Defne İlçe Örgütüne giderek, adaylık başvurunu İlçe Başkanı Ozan Öfkeli’ye teslim etti.

Defneli hemşerilerine seslenen Yahya Hamurcu, adaylığı ile ilgili şu açıklamada bulundu:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “benim şahsi meselem” dediği Hatay’ımızın en genç ve ismini bölgemizin en nadide bitkisinden ve mitolojiden alan Defne İlçemiz; kuruluş sürecinden sonra ilk kez yapılan 2014 yerel seçimlerinde partimize rekor oyla teveccühte bulunarak, yönetim fırsatını partimize vermiştir.


Kurulma aşamasının verdiği imkansızlıklar ve sonraki süreçte yaşanılan yönetimsel zaafiyetlerle hak ettiği noktaya erişemeyen ilçemiz, ne yazık ki asrın felaketiyle yıkılmış, binlerce insanını kaybetmiş, harabeye dönüşmüştür.
Meslek Odaları bünyesinde yaptığımız çalışmaların ve uyarıların belediyelerimizce yeterince dikkate alınmadığını 6 Şubat depreminde ve sonrasında yaşayarak gördük. 6 Şubat depremi sonrasında yaşanan sorunların çözümü ve yaraların sarılması için Akademik Meslek Odalarımızla beraber 3. günden itibaren kurduğumuz Afet Koordinasyon Merkezinde var gücümüzle şu güne kadar çalışıyoruz.

KENTİMİZİ YENİDEN KURMAYA TALİBİZ

Oysa şehrimizi ayağa kaldırmak ve yaraları bir an önce sarabilmek için Belediyemize çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Yıllardır sahada olan , ilçemizi ve sorunlarını çok iyi bilen bizler bu sorumluluğu almaya ve kentimizi yeniden kurmaya talibiz.
Bu süreçte de başarılı olmamızın yolunun; bilime dayalı kollektif bir anlayışla çalışabilecek, liyakat esaslı ekip oluşturarak, halka karşı şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim oluşturmaktan geçtiğini biliyoruz. Çıktığımız bu yolda bilim ve tekniğin ışığında afete dirençli nitelikli bir Defne için kamusal alanlarımızı korumak, yaşanabilecek bir çevre yaratmak ve toplumun tüm kesimleri için adaletli bir yönetim anlayışı içerisinde doğayı ve yaşamı savunmak ve daha yaşanabilir bir Defne için hep birlikte mücadele etmek için desteklerinizi bekliyorum….
İşte bu noktada uzun yıllardır başkanlığını yaptığım Hatay Veteriner Hekimler Odası ve aynı zamanda dönem sözcülüğünü üstlendiğim Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu çalışmalarından edindiğim; bilime dayalı ortak akıl ve beraber çalışma kültürü ile Defne’ yi yeniden kurmak için 2024 Yerel Seçimlerinde CHP Defne Belediye Başkan Adaylığı için müracaatımı yapıyorum.
Yerel seçimlerin öncelikle Ülkemize ,Hatay’ımız ve Defne’mize hayırlı olmasını diliyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER