Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHamurcu'dan Sahipsiz Hayvanlar Açıklaması

Hamurcu’dan Sahipsiz Hayvanlar Açıklaması

Hatay Veteriner Hekimleri Odası Başkanlık koltuğuna oturan Yahya Hamurcu, yeni dönem hedeflerinden ve kentte büyük bir problem haline gelen sahipsiz hayvanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yahya Hamurcu yaptığı açıklamada; “Bu konuda halk bilincinin oluşması gerekiyor. Bir hayvan aç veya susuz olduğu için saldırır. Bizde şöyle de bir problem var. Hassa’da, Belen’de ya da başka ilçede sahipsiz olan köpeği Antakya barınağına getiriyoruz. Onu getirirken onda olan hastalığın da taşınmasına yardımcı oluyoruz. Her ilçenin kendi hayvan bakımevi olması gerekiyor. Başka ilçelerden getirilen köpekler bu defa Antakya’da çoğalmaya başlıyor. Bu konuda belediyelerin ciddi bir çalışma yapması lazım.” dedi.

AŞILAMALARIN YETERLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Hamurcu, aşamaların yeterli olmadığını belirterek; “Elbette aşılamalar yapılıyor ancak bu yeterli olmuyor. Bunun devamlılığı çok önemli. Bu konuda iş birliği içinde ilerlenmesi gerektiğini düşünüyorum. En büyük iş birliği ise muhtarla yapılabilir. Çünkü herkes kendi mahallesinde bulunan hayvanları bildirmeli ve gerekli takiplerin yapılması konusunda adımlar atılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER