Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Harbiye Hak Ettiği Yerde Değil"

“Harbiye Hak Ettiği Yerde Değil”

Harbiye Turizm ve Gastronomi Derneği’nin Harbiye De-Liban Restauranta düzenlemiş olduğu birlik, beraberlik, dayanışma gecesine Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, , CHP Hatay il başkanı Hasan Ramiz Parlar, Defne ilçe başkanı Akın Parlakyıldız, İl Başkan Yardımcısı Erol Yeniocak, ilçe yöneticileri, Defne belediye meclis üyeleri, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ikinci başkanı Nihat Mazmanoğlu, Sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gecede Harbiye Turizm ve Gastronomi Derneği başkanı Eren Arslanhan, Harbiye Turizm ve gastronomi derneğinin dayanışma gecesine katılımlardan dolayı şahsı ve dernek yönetim kurulu adına selam sevgi ve saygılarını sunarak şu konuşmayı yaptı; “Defne- Harbiye sakinleri işletmeleri çalışanları olarak sizlere çok zamanınızı almadan kısaca hayallerimizden söz etmek istiyorum. Gönül isterdi ki 10.000 yıllık mitolojik tarihiyle, destanlara konu olan şelalelerimiz kaderine terk edilmeseydi. Hatay arkeoloji müzesini dünya sıralamasına sokan eserlerin çıkarıldığı yer olan Harbiye binlerce yıllık tarihine uygun değeri ve ilgiyi görseydi. Mitolojide Defne’nin gözyaşları olarak anılan Şelalemiz bakımsızlıktan, ilgisizlikten değil sevinçten mutluluktan ağlasaydı. Fena mı olurdu? Gönül isterdi ki Cumhuriyet tarihi boyunca Hatay denildiğinde Harbiye, Harbiye anıldığında lezzet ve sunumuyla göz dolduran lokantalarımız, restoranlarımız, kebapçılarımız dolup taşsaydı… Yatırımcılar için cazibe merkezi, iş arayanlar için istihdam olanağı yaratan bir yapı kurulabilseydi…

Gönül isterdi ki Defne- Harbiye’nin ulusal ve uluslararası mecralarda, tanıtım filmlerinde turistik potansiyelinin anlaşıldığı programlar yapılsaydı, turizm acentelerinin özel turlar düzenlediği, gelenlerin hayran kalıp bir daha gelmek isteyecekleri, işletmelerin daha kaliteli hizmet vermek için birbirleriyle yarıştığı bir yapı kurulabilseydi. Gönül isterdi ki el emeği göz nuru ipeğimiz, Defne sabunumuz, Taş işlemeciliğimiz, doğal yöresel ürünlerimiz pazardan hak ettiği payı alabilseydi insanlar kazandıkça işlerini geliştirebilse geliştirdikçe istihdam yaratma olanağı bulabilseydi. Gönül isterdi ki Kamu kurum ve kuruluşları, Büyükşehir belediyesi, İlçe belediyemiz ve valiliğimiz el ele vererek ortak projeler üretseydi, İlçemizde yatırım öncelikleri içinde yer alsaydı. Ben yaparım yerine “biz yapıyoruz” benim değil “hepimizin” mantığı ile koordinasyon sağlanabilseydi. Gönül isterdi ki Yatırımcı- işletmecisi istikrarlı- çalışanları güvenceli- müşterisi ve ziyaretçisi mutlu, Çocuklarımıza doğal ve kültürel mirası korunmuş bir bölge bırakabilseydik.

Derneğimiz bu hayallerle kuruldu, bu hayallerin gerçekleşmesi için çaba gösteriyor, Derneğimiz Harbiye’nin kaderine terk edilmesine tepki duyuyor Ve bu bölgede taş üstüne taş koyacak yetkilileri baş tacı etmek için hazır bekliyor. Defne-Harbiye yalnızca Harbiyelilerin değil doğal kültürel bir miras olarak tüm insanların Derneğimiz bu farkındalığın yaratılması ve kamuoyu oluşturulması için kuruldu. Ve değerli halkımızın desteği ile çalışmalarını yürütmektedir.” Başkanın konuşması sonrası katkı yapanlara birer plaket verilerek kısa bir konuşma yapma imkanı verildi. Konuşmalar ve plaket töreni sonrası Yerel sanatçıların güzel müziğiyle konuklar eğlendiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER