Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerHarvard Profesörü Lipsitch'ten Korkutan ‘Corona’ Açıklaması: Dünya Nüfusunun Yüzde 40-70’ine Bulaşacak

Harvard Profesörü Lipsitch’ten Korkutan ‘Corona’ Açıklaması: Dünya Nüfusunun Yüzde 40-70’ine Bulaşacak

ABD menşeili dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Harvard’daki epidemiyoloji profesörü Marc Lipsitch, corona virüsüne (covid-19) ilişkin korkutan açıklamada bulundu. Profesör Lipsitch, corona virüsünün 1 yıl içerisinde dünya nüfusunun yüzde 40 ila 70’ine bulaşacağını belirtti.

Harvard Profesörü Lipsitch’ten Korkutan ‘Corona’ Açıklaması: Dünya Nüfusunun Yüzde 40-70’ine Bulaşacak

Corona Virüsü Nasıl Yayılmaya Başladı? Kaç Kişi Öldü?

Çin’in Wuhan kentindeki bir yabani hayvan pazarından yayılan virüsten kaynaklanan hastalık (covid-19) şimdiye kadar en az 80 bin kişiye bulaşırken, tüm dünyada 2 bin 700’den fazla insanın virüs sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı. Yeni tip corona virüs salgını Çin ve Güney Kore’nin yanısıra İran ve İtalya’da da etkisini artırırken, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da ortaya çıkan vakalar, küresel salgın olasılığını kuvvetlendiriyor.

“Corona Virüsü Kontrol Edilemez Hale Geldi”

Salgının kontrol edilemez hale geleceğini düşündüğünü söyleyen Profesör Lipsitch, virüsün bulaştığı herkeste ciddi hastalık görüleceği anlamına gelmediğini ifade ederek, “Birçoğu yüksek ihtimalle belirti göstermeyecek ya da hafif hastalık geçirecek” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER