Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaHassa Belediye başkanı MEHMET KARATAŞ  U Dönüşü  yaptı:"Savaş’ın projesi, ihanet projesi,  Oy...

Hassa Belediye başkanı MEHMET KARATAŞ  U Dönüşü  yaptı:”Savaş’ın projesi, ihanet projesi,  Oy verdiğim için de Hassa halkından özür dilerim”.

5 gün önce; “Hassa’ya hizmet için” diyen Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, şimdi ise “Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın projesi, ihanet projesi, samimi değil! Oy verdiğim için de Hassa halkından özür dilerim” dedi.
Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, geçtiğimiz Cuma günkü Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, başkanlığın, Defne Turunçlu Arıtma Tesisi ile Hassa Aktepe Altyapısı ve İçme Suyu Projelerine verdiği “Evet” oyu ile sağladığı destek sonrası, Parti İl Başkanlığı tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilmesi sürecinden hemen sonra, çark etti ve pişman olduğunu, Hassa halkından özür dilediğini bildirdi.
Partisinin Meclis toplantısı öncesi aldığı grup kararına uymadığı için özür dileyen Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş; İlçe Başkanı, Meclis üyeleri, Partilileri davet ettiği iftar yemeğinde, bu süreçte yaşananları anlattı.
Hassa’nın, ihraç istemiyle disipline verilen İlçe Başkanı Mehmet Karataş’ın açıklamalarından özet şöyle:
“Kıymetli hemşehrilerim, saygıdeğer dava arkadaşlarım… Hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum.
15.04.2022 Cuma günü gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetiminin bizleri ve toplumu yanılttığını, samimi davranmadıklarını ifade etmek istiyorum. Eğer Büyükşehir Başkanı samimi olsa idi, birbiriyle hiçbir bağı ve bağlantısı olmayan bu iki projeyi birlikte değil, ayrı ayrı Meclis gündemine getirirdi.

Hassa’ya olan hizmet talebimizi de bu ihanet projesine alet etmek istemiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı, Defne Turunçlu Arıtma Tesisi’ni mücavir alan dışına taşınması konusunda defalarca Defne halkına sözler vermiştir. Şimdi gelinen noktada, Büyükşehir Başkanı, bu sözlerinde durmadığı gibi, mevcut arıtma tesisinin aynı parseline daha büyük bir arıtma tesisi yapmak istemektedir. Bu da Defne ilçemizin kalbine yeni bir hançer saplamaktır. Defne halkına ihanettir. Bizim, Hassa’ya olan hizmet talebimizi de bu ihanet projesine alet etmek istemiştir.
Cumhur İttifakı, Turunçlu Arıtma Tesisi’nin mücavir alan dışına taşınması gerektiği fikrini savunurken, Turunçlu arıtmanın mevcut yerine daha büyük bir arıtma tesisi yapılması fikrini Defne halkına ihanet olarak görürken, bu kararın aleyhinde oy kullanmış olmaktan ötürü üzüntülerimi ifade ediyorum.
Büyükşehir Yönetimi, 2014 yılından bu yana yatırım programında olan Hassa altyapı işlerini bugüne kadar yapmadığı gibi, bizlerin Hassa’ya hizmet talebimizi de fırsata çevirmek istemiştir. Bu konuda da başarılı olamayacağını ifade etmek istiyorum.
Şunu da açıkça ifade etmek isterim; Cumhur İttifakı, bugüne kadar şehrimize yapılacak her hayırlı projeye sonuna kadar destek olmuştur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Bizler de Cumhur İttifakı olarak, Meclis üyeleri ile Milletvekillerimiz Hüseyin Yayman ve MHP Milletvekilimiz Sayın Lütfi Kaşıkçı ile birlikte sıkı bir şekilde takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kendi beceriksizliklerini başkalarına ciro etme yeri değildir, ilçeleri birbirine düşürme yeri de değildir. Hiçbir ayrım yapmadan, tüm Hatay’a hizmet etme yeridir.
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yapmış olduğum konuşma ve grup kararı aleyhine verdiğim oydan ötürü tüm grubumdan özür diliyorum. Cumhur İttifakı, yoluna aynı kararlılıkla devam edecektir. Selam ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER